1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z aktualizacją

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wozny000, Sierpień 7, 2012.

  1. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, dzisiaj chciałem uruchomić nową gierkę i poprosiło mnie o aktualizację, a że wcześniej też tak aktualizowałem to teraz znów postanowiłem to zrobić. Problem tkwi w tym, że w połowie aktualizacji wyskakuje błąd i nie mogę potem kontynuować jej w żaden sposób, nie mogę tego także pominąć. Nie pamiętam jaki soft tkwił wcześniej w konsoli i nie jestem pewien jakie LT mam wgrane (najprawdopodobniej jest to LT 1.91 , bo kolo mi wgrywał w maju 2010 roku, mam też oryginalny klucz napędu). Co mam teraz zrobić, żeby mój Xbox360 znów działał jak należy? Jestem zielony w te klocki, dlatego proszę o dokładne wytłumaczenia postępowania krok po kroku.
    Z góry dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    wgraj orginalny soft do napędu ,póżnie wgraj dash z tej płyty lub usb i ten sam co się wywaliło. jak aktualizacji dasha wgraj lt 3.0 lub 2.01(samsung/hitachi) . Jeśli na sporf(inne firmy niż firmowy napęd nie przejdzie dalej upragrade dasha i nawet jak przejdzie gry xgd3 nie będą działąć, bez kupna orginalnego fabrycznej firmy.
     
  4. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, mam oryginalny napęd ale Liteon (konsola wyprodukowana w marcu 2009). Jeszcze tylko prosiłbym o jakieś nakierowanie jak wgrać ten oryginalny soft do napędu, DZIĘKI
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    wpisz w search flash liteon.jest wszystko fajnie opisane sam powineś dać rade.
     
  6. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Skąd wiesz że tam litek siedzi.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  7. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tu znalazłem: [T] Rozpoznanie napędów w Xbox 360. - XBOX - Online


    no i stanąłem. Szukam oryginalnego fw dla mojego napędu, czy to jest konieczne? I w jaki sposób mam wykorzystać mój oryginalny klucz? Znalazłem to: Jak wykonać flashowanie napędu Liteon w Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl i nie wiem czy coś jest podczepione pod te igły czy co, i czy ten dosflash też musi być, czy to taka alternatywa?. Chyba widać że jestem caałkiem zielony w tym.
     
  8. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Jak masz ją od nowości i nic nie grzebane. to litek raczej na 100%
     
  9. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No litek litek, rozebrałem go i też pisze że liteon, ale co teraz? Skąd mam wziąć oryginalny FW, co zrobić z kluczem, jeżeli mam win7 to jungle flasher i dos flasher musi być? jakieś igły mają być. Cholera nic już nie wiem...
     
  10. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    mpx1 nie musisz robić bo masz klucz. Podłączasz pod sata w kompie , włączasz jungle flasher. I szukasz softu 0251
     
  11. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli tak: podłączam napęd do PC, i do x360 (zasilanie), wysuwam napęd, odłączam go od zasilania, wsuwam do połowy i znów do zasilania. Wchodzę w JungleFlasher i co? (ten klucz to tylko Dummy.bin? bo tylko to mam)
     
  12. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    nie masz dasha na tą metode już. Jak masz klucz to tylko ustawiasz odpowiednio program klucz i soft i flash robisz. nie musisz klucza wyciagać jak masz. Przejrzyj dokładnie i poczytaj poradnik o flashu litka. Wez się najpierw czy twój kontroler go wykryje w jungleflasher póżniej reszta flash
     
  13. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    okej, w takim razie skąd mam wziąć soft bo nigdzie nie ma, gdzie potem wstawić tego softa i ten dummy.bin, w której zakładce. Przejrzałem baaardzo dużo poradników po parę razy ale nigdzie nie ma nic o wracaniu do oryginalnego softa
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wgraj od razu lt a aktualiizacje z pendriva
     
  15. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aktualizacja nie chce pójść nawet z pendriva, myślę że muszę wgrać oryginalny soft w napęd, wsadzić oryginalną płytkę z aktualizacją, zaktualizować i przerobić na nowo Xa, chyba że jesteś pewien że tak zadziała?
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wgraj dasha 13599 z pena i powinno ruszyc potem lt
     
  17. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie pomaga ani dash z pena ani z płyty, ciągle włącza się, niby zaczyna aktualizować i od razu wywala że zatrzymano aktualizację i żeby ponownie włożyć płytę
     
  18. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  19. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hee, zacząłem co chwila wkładać płytkę z oryginalną grą Kinect Adventures i nagle X360 zatrybił, szybko wziąłem płytę, nie pena z dashem 13599 i wgrałem to, ale niestety konsola mi się odprzerobiła, więc teraz mam wgrać najnowszego LT 3.0?
     
  20. wozny000

    wozny000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    płytkę z tą grą mam oryginalną
     
  21. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum