1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z akutalizacją

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez banan1996, Kwiecień 9, 2010.

  1. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Dzisiaj przyszedł do mnie xbox arcade, używany. Wszystko git, ale teraz chciałbym połączyć go z netem. Mam vectre 6mb modem thomson i router. No ale do rzeczy. Podłączyłem wszystko i dałem automatycznie. No i szło, że najpierw x z siecią się połączył, potem z netem, a potem z xbox live. No i wyskakuje komunikat, że aby testować połączenie z xbox live muszę aktualizować konsole. No to klikam, że się zgadzam, mija ok 5-10sek i wywala błąd, abym wszedł do ustawień do sieci i kliknął to samo co kliknąłem, albo wejść na strone xbox'a w zakładkę support. No dzwoniłem do kumpla co ma też konsole i powiedział, abym ręcznie spisał ip, brame i maskę. Próbowałem połączyć tak kabel antenowy>modem>ethernetem do router'a>ethernetem do xbox'a, no i też próbowałem w/w schematu tylko bez routera. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok tylko proszę napisz jak mam to zrobić. I czy to jest takie co popiera microsoft, bo nie chce mieć bana. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

    No tak, ja to zaktualizuje, a potem normalnie live będzie mi działał?

    @EDIT: Teraz kliknąłem w link, myślałem, że to link do pobrania. Ok lookam i napisze potem.
     
  5. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wiem double post, przepraszam.

    Ściągnąłem ten plik. No i wrzuciłem na pusty pendrive fat32. No i przy włączonej konsoli go podpiąłem i nic nie wyskoczyło. A jak dałem ustawienia i pamięć to było napisane, że nic nie wykrył. Próbowałem na 2 pendrive'ach. Może jest to tak stara wersja softa, że nie czyta pendrive'ów? Zostaje mi płyta, ale wystarczy mieć CD?


    No i znowu nawala. Znalazłem wolną płytę DVD+R no i w nero dałem nagraj dane. Włożyłem płytę do xbox'a, wyłączyłem, włączyłem i nic nadal, że dysk zawiera różne materiały i nie da się kliknąć.
     
  6. Piachu007

    Piachu007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Poprostu rozpakuj na pendrive i wsadź do włączanej konsoli.
     
  7. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale jak tak gołe pliki, a nie plik $SystemUpdate_9199.zip
    Ja wrzucałem ten plik bez rozpakowywania.
     
  8. Piachu007

    Piachu007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Musisz rozpakować!!!
     
  9. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Lol moment do aktualizacji jest potrzebna karta, albo dysk? Jak tak to sory, ale nie mam nic z tego. Chciałem właśnie zaktualizować po to aby można było zapisywać save'y na karte pamięci. Czyli bez karty nie zaktualizuje xbox'a, a bez zaktualizowanejgo xbox'a nie połączę się z live'm. No chyba, że nie potrzebny jest do tego dysk? Czekam na odpowiedz. Pozdro.
     
  10. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @up nadal prosze o pomoc.
     
  11. trochos

    trochos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toulon
    Musisz mieć kartę po to by było gdzie pobrać aktualizacje.Pożycz od kogoś zaktualizuj a potem przerób pendriva aby działał na X jako dysk i będzie GIT
     
  12. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Aha czyli muszę nagrać to ma płytę potem kartę restart konsoli i on się aktualizuje tak? A i może to być dysk a nie karta? A jak moze dysk to może być zbanowany? Pzdr i czekam na odpowiedź.
     
  13. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @up

    No ludzie mam kumpla z zbanowanym dyskiem i nie wiem czy mam go pytac o dysk. A nie chce kupować karty tylko po to aby zaktualizowac, a potem i tak korzystać z pendrivea. Pozdrawiam.
     
  14. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    jak chcesz zanowany dysk podłaćzyć do xa to musisz go najpierw odbanowac, bo z tego co wiem na zbanowany dysk nie zapiszesz żadnych plików ale moge sie mylić
     
  15. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A podlaczajac zbanowany dysk mogę dostać bana? Dodam, że podłączona konsola do internetu.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nieprawda, dysk dziala od razu ne innej konsoli. Tylko profil na nim bedzie uszkodzony. I bana za cos takiego nie dostaniesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum