1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z angielskim zasilaczem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez shogo6427, Maj 11, 2009.

  1. shogo6427

    shogo6427 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Witam wszystkich.
    Kupiłem miesiąc temu konsolę Premium Jaspera z Anglii.
    Czyli do zasilacza dostałem polską przejściówkę. No i wczoraj ni stąd ni z owąd, wyłączyła mi się konsola i pokazywała RRoD. Wyłączyłem, włączyłem i było ok. Jednak dzisiaj zauważyłem, że ta przejściówka na polskie gniazdo się po prostu stopiła w jednym miejscu..
    I tutaj moje pytanie, czy muszę kupić nową przejściówkę i modlić się, żeby znów się nie zjarała, czy może mogę podłączyć europejski kabel do angielskiego zasilacza?
    Zasilacz ma tylko 2 bolce, a europejski kabel ma 3 wejścia. Próbowałem - pasuje. Jednak nie włączałem jeszcze konsoli, bo chciałem się najpierw Was poradzić.
    Chodzi mi o ten kabel zasilający, który podłączamy do monitora, albo do zasilacza w kompie.

    Jestem zielony i nie chciałbym zjarać zasilacza, a co gorsza konsoli.
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    kup normalna przejsciowke....koszt to okolo 5zl ( ja tyle placilem) i u mnei chodzi az milo....a jak juz tak barzdo chcesz wydac kase to kup caly nowy zasilacz
     
  4. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    ja mam przejsciowke za 2,50 zl i narazie odpukac est git ;P
     
  5. sebool12

    sebool12 Guest

    Ja mam kabel europejski, a zasilacz angielski i śmiga ;]
    A tak przy okazji ile dałes za premiuma jaspera?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Możesz dać ten z 3 po prostu uziemienie jest w 3.
     
  7. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Ten 3 bolec to uziemienie.
    Jest to bardzo ważne !
    Już lepiej kupić przejściówkę niż rezygnować z uziemienia ;)
     
  8. shogo6427

    shogo6427 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi, bardzo mi pomogliście :)



    Dałem 950zł za nieprzerobionego, bo takiego chciałem :)


    No, ale przecież jak podłączasz przejściówkę na polskie gniazdo to i tak nie masz uziemienia :p. No chyba, że się mylę?
     
  9. Wirahha

    Wirahha Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kup nowa przejsciowke i tyle .Stara po prostu miales lipna
     
  10. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    wiec kliknij kazdemu dziekuje zeby to pokazac:p
     
  11. shogo6427

    shogo6427 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Proszę bardzo :).
     
Wczytywanie...

Poleć forum