1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Aquosem LC-32X20E

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez lisuhhmp, Sierpień 15, 2008.

  1. lisuhhmp

    lisuhhmp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Zakupiłem TV LCD - Sharp Aquos LC-32X20E.

    http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID-0A0A4383-E303CFA4/pl/hs.xsl/18_18035_39393833_PLK_HTML.htm

    Podłączyłem XBOXa przez kabel Component (oczywiście przełączony na HD) i zaczęło się ...

    1080p nie da się włączyć ... nieistotne ...
    480p, 720p oraz 1080i TV łyka ale ...

    Film w 720p wygląda pięknie ... gry niestety fatalnie :/
    W GTA IV cienie wyglądają co najmniej dziwnie. Generalnie grafika wygląda kiepsko ...
    COD 4, Gears Of War podobnie ...

    Próbowałem zmieniać ustawienia w TV ale nic to nie daje ...

    Wcześniej grałem na zwykłym CRT i 26'' LCD (przez D-SUB) i wszystko wyglądało pięknie.
    Nie wiem co mogę jeszcze zrobić :/

    Dodam tylko, że XBOXa mam w wersji bez HDMI, więc HDMI odpoada :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Raikoh

    Raikoh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    274
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Problem z Aquosem LC-32X20E

    Moze masz powlaczane efekty polepszajace obraz?

    Takie rzeczy zdaja egzamin w filmach, ale nie w grach.
     
  4. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Problem z Aquosem LC-32X20E

    Normalne. Component nie obsługuje 1080p, tylko HDMI

    Cały aquos. XBOX 360 na componencie zawsze kiepsko wyglądał.
    HDMI wgląda wyśmienicie
     
  5. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Problem z Aquosem LC-32X20E

    Poza tym HD Ready tez ci 1080p nie obsluzy, takze dont worry. Xbox na Componencie wyglada niemal identycznie, jak na HDMI, chyba pomylilo Ci sie z composite. A poza tym Aquos to przereklamowany badziew, za duzo reklam w tv.
     
  6. misiek8

    misiek8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    734
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    In an ODST armor waiting to drop
    Odp: Problem z Aquosem LC-32X20E

    Oczywiscie poprzesz swe slowa jakims konkretnym dowodem,testem,czy sam fakt reklamowania produktu w Tv uznajesz za wystarczajacy argument na nazwania Sharpa badziewem?!
    Zaskocze Cie pewnie,ale takiego Samsunga reklamuja rownie czesto,a nawet czesciej.
    Sharp oferuje niezla stosunek jakosc/cena,swego czasu byla to najlepsza marka na rynku jesli chodzi o TV HD.Teraz konkurencja zrownala sie z Sharpem,ale nie przez zapasc Sharpa lecz postep innych.
    Sharp jak kazda firma-miewa lepsze i gorsze modele,seria ..X20E jest roznie oceniana.Kwestia gustu.
    Choc na dzis dzien to Toshiba wydaje sie byc ta najlepsza marka.
     
  7. lisuhhmp

    lisuhhmp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Problem z Aquosem LC-32X20E

    1. TV jest FullHD ...
    2. Nachodziłem się po sklepach, naoglądałem się trochę tego i moim zdaniem w tych granicach cenowych Aquosy radzą sobie najlepiej!
    3. Dużo reklam Aquosa? Chyba nie u nas :D

    Czyli zakup / wymiana na XBOXa z HDMI nic nie da?
    Muszę n-kę podłączyć przez Component bo aż nie chce mi się wierzyć :/ (przez HDMI kanały HD wyglądają pięknie ...)
     
Wczytywanie...

Poleć forum