1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z autoaryzacją dysku i kilka pytań .

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamolix, Luty 4, 2012.

  1. kamolix

    kamolix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Posiadam przerobionego xbox slim LT 2.0 i mój problem przedstawia się następująco
    W dniu wczorajszym postanowiłem obejrzeć sobie film na konsoli ,wrzuciłem na pena, próbuję go otworzyć a tu mi wyskakuje komunikat że muszę dokonać aktualizacji.Więc OK podpiąłem konsole do neta(Dodam że od kiedy konsola została przerobiona nie została podpinana do neta), zaktualizowałem, wszystko ok a nawet był nowy wygląd menu. Do czasu gdy postanowiłem w coś sobie pograć.Wkładam płytkę z grą podpinam pena z TU, aż tu nagle błąd związany z aktualizacją dysku.Spanikowany sformatowałem dysk, wyczyściłem pamięć podręczną, ponownie zainstalowałem grę i nadal lipa;/(Gra wcześniej działa bez zarzutu). Natomiast gra gry nie jest zainstalowana na dysku chodzi normalnie, Działają także gry które nie wymagają TU i są zainstalowane na dysku.
    To może teraz pytania:
    Jak mogę rozwiązać ten problem?
    Czy przerobienie konsoli do LT 3.0 rozwiąże ten problem? a może jest jakiś inny sposób? Głównie zależy mi na grze offline.
    Czy jeśli mam najzwyczajniej w świecie nagrane gry imgburnem, to będą one działały na LT3.0?
    Sądzę że to jest spowodowane tą nieszczęsną aktualizacją którą wczoraj zrobiłem, czy jest możliwość Przywrócenia starej wersji?
    Czy mogę bezpiecznie grać z płyty? jednak troszkę boję się o napęd.
    Z góry dziękuję za odpowiedz :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Jak wgrałeś sobie najnowszy dash to musisz przerobić kosnolę na LT 3.0
    Gry nagrane pod LT 2.0 nie działają na LT3.0
    Musisz przepuścić obraz przez skonfigurowany abgx i nagrać jeszcze raz.
    Aktualizacji dashboardu nie da się cofnąć.
    Na LT 3.0 bez nagrywarki ihas można grać tylko z płyty.
    Za czasów Playstation 1 i 2 grało się tylko z płyty. Mam PS2 z od 2004 roku i dalej działa ;)
    W nowe gry na X360 też gram z płyty i nie narzekam. Tylko nie nagrywaj na najtańszych płytkach.
    A prędkość zapisu ustawiaj maksymalnie na 4x
     
  4. kamolix

    kamolix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślę że z czasem kupie sobie nowy napęd i przerobie konsole :)

    Dzięki wielkie !
     
  5. kamilu

    kamilu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kurde pomyliłem karty w przeglądarce. post do usunięcia.
     
  6. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Jaka nagrywarka? Jaka płyta? Wszystko dobrze nagrałeś wg poradnika? najlepiej ściągnij czysty obraz pod lt2 i wypal

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  7. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Sam możesz usunąć posta.
    Klikasz na ikonkę edycji i wybierasz opcję USUŃ.
     
Wczytywanie...

Poleć forum