1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z bankiem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez randnd, Lipiec 13, 2013.

  1. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Witam.

    Mam nietypowy (moze dla innych typowy) problem z moim bankiem. Otóz:

    Posiadam normalne konto w banku ING.
    By dokonac przelewu potrzebuje sms kod.
    Mieszkam za granica, nie ma mozliwosci by bank wysylal mi sms na moj nr zagraniczny.
    Nie ma sesnu brac Polskiego telefonu gdyz smsy z banku za granice nie dochodza (testowalem w moim przypadku).

    Co moge zrobic w tkiej sytuacji ? Nie chce wiecznie prosic kogos z domu by podal mi kod z telefonu itp.

    Jakies porady ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A nie masz możliwości zmiany z haseł SMS na listę haseł jednorazowych?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprawdź czy twoja polska sieć obsługuje SMS2MAIL.
     
  5. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Czy to apka na android ? Bo w PL mam jakis stary tel :)
     
  6. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Ja pierdziele, a do banku dzowniles swojego i pytales co w taki wypadku masz zrobic ? Chyba najpewniejsza droga.
     
  7. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Spokojnie, bez cisnienien czlowieku.

    Wyslalem wlasnie maila z zapytaniem do banku.
    Nie bede tracil kasy na dzwonienie na Polski numer by czekac na lini godzine.
    Zalozylem temat w off top bo moze ktos mial podobna sytuacje. Od tego jest forum by pomagac.
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    poza tym dlaczego sms nie przychodzą na polski numer............ja ile razy jak bylem za granicą nie było z tym problemu........
     
  9. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Poproś kogoś z domu by podał ci kod z telefonu. Użyj SMS2MAIL albo załatw sobie polski numer.
     
  10. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Mieszkasz za granicą to po choler* Ci Polski bank? - Tak z ciekawości i lekko z niezrozumienia :D

    I dziwne.. Bo ja też jestem w ING i nie mam żadnych zdrapek itp itd.
     
  11. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Milion powodow - czasem kupuje cos na allegro, chce miec Polskie konto dalej a nim Polskie oszczednisciu w zlotowkach - to ze siedze za granica nie znaczy ze nie jestem dalej Polakiem i planuje kiedys wrocic do PL.
    Co do problemu - zalatwione. Ulatwili teraz zycie uzytkownikom i mozna miec bez problemu numer zagraniczny :)

    Dzieki wielkie za porady.
     
  12. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Osobiście wolałbym by moje oszczędności mnożyły się w Euro, a nie marnych Polskich złotówkach. Zresztą jak się nie mylę to teraz skala oprocentowania na kontu oszczędnościowym spadnie z 2,5% na 2,0%..

    Wiadomo jak komu wygodnie.. W Polsce jest jedno pewne.. dziury na drogach :D były-są-będą
     
  13. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Mnożyły??? :) Chyba żartujesz. W tych czasach może się mnożyć jedynie dług. Ja kolegę świetnie rozumiem. Będąc np. na wakacjach za granicą miałbym otwierać nowe konto? Po co mi to? Dobrze że problem rozwiązany :)
     
  14. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Tylko, że On mieszka za granicą :p
    No dobra może nie mnożyć :D ale leciutko dodawać :)
     
  15. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Doskonale rozumiem o co chodzi koledze Tomsiemu. Nie posiadam konta w PL i jakoś w życiu mi to nie przeszkadza. Nawet z Allegro - bo jeśli ktoś się nie zgadza na paypal (którego używam prawie codziennie) to wydaję pieniążki u kogoś innego - łaski bez - sprzedawcy to teraz takie baby, którym może mam jeszcze podziękować że mogłem coś u nich zakupic. A konto w PLN? Wrzód na d.... :)

    Sent from my LG-E460 using Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum