1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z Battlefield 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez darjucz, Grudzień 22, 2011.

  1. darjucz

    darjucz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej wszystkim,

    Mam problem, kupiłem Battlefield 3, nie nagrywałem gry na dysk, gram z płyt,
    zainstalowałem z Live wszystkie dostępne aktualizacje, aktywowałem przepustkę,
    odpaliłem... i się jakby troszkę rozczarowałem. Grafika jest mocno poszarpana,
    dalsze elementy (budynki, pojazdy) mają dziwną tendencję do pękania tekstur
    (widać światło na łączeniach budynków i pojazdów) wybuchy wcale nie są
    efektowne, całość raczej powiedziałbym słaba graficznie.

    Powiedzcie mi proszę czy ta gra taka jest, czy może jest to wina kabla HDMI,
    telewizora lub jakiejś innej cholery?

    (telewizor Samsung LE37B652, kabel jakiś noname, XBOX Elite)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Może być że nie masz kabla hdmi a zainstalowałeś textury HD ? To też znacznie poprawia jakość.
     
  4. darjucz

    darjucz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam kabel hdmi -> hdmi, zainstalowałem textury, przynajmniej tak mi się
    wydaje, ponieważ poprosił mnie o ich instalację, ale nie dał cynku, że działają
    czy coś, po prostu zainstalował i koniec. Obawiam się, że może to być
    przyczyna nie ustawienia rozdzielczości 1080, bo w przypadku odpalania
    chociażby CoD MW2, przy starcie gry widzę jak ikonka X zmiania wygląd
    z poszarpanej na gładką, tutaj tego nie mam, ale nie wiem jak to z poziomu
    konsoli wymusić.
     
  5. patrykUS

    patrykUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kętrzyn
    Zainstaluj dodatkowe tekstury z płytki z multi, nie napisałeś, że instalowałeś stąd moja rada :) Wkładając płytę, włączając grę powinno wywołać okno z pytaniem, radzę poświęcić trochę miejsca. Bez tych tekstur wygląda gorzej od BC2
    //spóźniłem ^^
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ja mam zainstalowane textury HD, jak włączasz gre to odrazu wyskakuje okienko i się pyta, podłączone przez HDMI i ustawione 1080p, ładnie wygląda jakość porównywalna z kompem co ma na maxa ustawione :)
     
  7. darjucz

    darjucz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    żeby nie było doprecyzuje:
    mam kabel HDMI, zainstalowałem textury HD, pomimo tego kiedy mam karabin
    z celownikiem laserowym linia lasera jest poprzerywana, przez co wygląda nie
    jak laser a jak wiązka kropek. Co więcej próbowałem właśnie jeszcze raz
    zainstalować textury lecz marne szanse, nie ma możliwości ani przed grą,
    ani w trakcie gry sprawdzić czy jest zainstalowane lub zainstalować ponownie.
    Pytam bo widziałem filmiki na yt z gameplaya BF3 i wszystkie nawet na PC
    wyglądają o niebo lepiej niż moja wersja na Xa.
     
  8. wassilllo

    wassilllo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłeś coś źle , bo mam podłączoną konsolę kablem hdmi i zainstalowane textury HD
    i grafika jest identyczna jak ta , które mam na kompie w ustawieniach High . Najlepiej zrób wszystko od nowa.
     
  9. darjucz

    darjucz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, zrobię tak:
    wyczyszczę pamięć podręczną, zmienię wtyczkę do kabla hdmi w tv,
    zamienię końcówki kabla. Jak to nie pomoże, podłączę Xa do innego tv,
    i zmienię kabel hdmi. Jak to wszystko nie przyniesie efektu to albo
    pogodzę się z myślą że tak musi być, albo pójdę odpalić grę na innej
    konsoli i jeżeli to dopiero przyniesie efekt to oddam Xa na gwarancję.

    Dzięki za pomoc, podzielę się oczywiście efektem końcowym prac naprawczych ;)
     
  10. Kamilos100

    Kamilos100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Do tekstur HD jest wymagany kabel hdmi, czy wystarczy standardowy chinch? Chodzi o to aby nie było np. kwadratowych doniczek, samochodów tylko ładnie zaokrąglone.
     
  11. Enemelek

    Enemelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    hahah ,żeś dojechał grafika identyczna jak na kompie na high ? chyba przy rozdziałce 800/600
     
  12. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    sorry ze sie wbije ale powiedzcie mi czy lepsze jest 1080p czy rozdzielczosc 1640x1260 ??
     
  13. darjucz

    darjucz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, informacyjnie namierzyłem problem.
    Okazało się wczoraj, że jak odinstalowałem z dysku dodatek HD
    i rozpocząłem grę ponownie, nie było różnicy w grafice. Po zainstalowaniu
    jeszcze raz dodatku HD grafika dalej leżała na tym samym poziomie.
    Dzisiaj dzwonię do pomocy technicznej EA z zapytaniem co dalej z takim
    problemem. W razie jakby ktoś miał podobny problem napiszę co się działo
    z problemem dalej.
     
  14. wassilllo

    wassilllo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Enemelek nie wierzysz ? To nie moja wina , a wyśmiewanie się z kogoś tylko pokazuje twoją inteligencję i wychowanie.(ciekawi mnie czy wogule grałeś w bf3 multi na komputerze)
    Z całego serca życzę ci wesołych świąt.
     
  15. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Battlefield 3 na klocka bez HDMI i tekstur wygląda naprawde biednie.
     
  16. Enemelek

    Enemelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    owszem grałem :) i jak dla mnie porównywalne to to nie jest.
     
  17. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to se można zawsze do monitora podlączyć
     
Wczytywanie...

Poleć forum