1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Battlefield Bad Company 2 (xbox360)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez baton_dk, Marzec 13, 2010.

  1. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Chciałem odpalić Battlefield BC2 na swojej konsoli, gierkę zakupiłem (kopia) od gościa u którego zakupiłem rok temu konsolkę. Sprawa wygląda tak, że posiadam iXtreme 1.61 a ta gra ruszy na iXtreme LT , czy jest możliwość zgrania obrazu na dysk i w jakiś sposób przerobić obraz, tak aby ruszyło na iXtreme 1.61?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Nie ma takiej potrzeby , jeśli masz 1.61 to gra powinna odpalić bez problemu . O ile nie jest nagrana z błędami lub jest paczowana do innego niż oryginalny wave .
     
  4. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wygląda to tak, że po wrzuceniu płytki z grą wyskakuje komunikat "żeby gra działała należy dokonać aktualizacji" (mniej więcej tak to brzmiało), klikam że chce aktualizować, czekam chwile, po załadowaniu aktualizacji konsola samoczynnie się resetuje, po czym znów ten sam komunikat i tak w kółko. Kontaktowałem się z gościem od którego nabywam gry i twierdzi że pójdzie ona na iXtreme LT dopiero, błędów raczej nie ma, w menu konsoli widnieje nawet grafika Battlefield BC2 po załadowaniu płyty, nie zdarzyło mi się trafić wadliwej od tego sprzedawcy
     
  5. adamreal

    adamreal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko-B
    To zrzuc na dysk przerob na 1.61 i nagraj jeszcze raz.
     
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Zrób aktualizację offline : http://xboxforum.pl/ogolne-f71/aktu...fline-[2-0-8955-0-avatar-updatespy]-7365.html
     
  7. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za pomocą jakiego programu mam przerobić obraz na 1.61? 360Waves Patcher?
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Nie słuchaj bajek , 1.61 to ixtreme w konsoli i nic nie musisz przerabiać . Gra nawet jakby miała wave 6 to na tym ixtreme 1.61 musi odpalić bez żadnych kombinacji ! Zrób aktualizację offline tak jak podałem w linku wyżej !
     
  9. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeśli chodzi o aktualizacje Dashboard to mam już zrobioną , wersja z avatarem...jeśli się nie mylę to 2.0.8955
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No to jeśli woła konsola o aktualizacje to pewnie jej nie masz . Albo płyta nagrana jest z błędem . Sprawdż płytę w abgx i daj loga może coś pokaże .
     
  11. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdziłem płytkę poprzez ABGX..


    "SplitVid 3rd or 4th wave

    Checking PFI
    PFI CRC = 2A4...

    PFI is incorrect based on the date this game was authored <should have matched at least 4th wave>
    (komunikat na czerwono)

    Video partition is incorrect based on the date this game was authored <should have matched at least 4th wave>
    Stealth check failed!
    (komunikat na czerwono)

    o jaki komunikat chodzi?
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Daj zrzut z abgx lub wstaw na jakiś hosting ze zdjęciami i daj link .


    @edit - sprawdż dokładnie w opcjach konsoli jaką masz wersję dasha .
     
  13. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No i wszystko jasne . Gra została spaczowana do innego wave niż oryginalny i nie odpali na 1.61 . Chyba że użyjesz płyty z activate.iso to wtedy będzie ok.
     
  15. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie jestem obeznany w tym activate.iso ale czy przypadkiem nie działa to na podobnej zasadzie jak w przypadku PS2 + SWAPMAGIC? Wystarczy przed każdą grą wrzucić płytkę i będzie śmigać? (oczywiście na nowszy niż 1.61 ix)
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Tak działa to na podobnej zasadzie . Wkładasz activate a potem grę . Następnym razem gdy będziesz kupował gry mów że chcesz żeby były niepaczowane . Tu masz link do activate.iso :
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

    Choć na twoim miejscu poszedłbym z reklamacją wymienić grę na niepaczowaną i będzie OK.
     
  17. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    myślę że tak zrobię, wymienię ...chociaż przypuszczam że gość hurtem je wypala i pewnie nic z tego...coś jednak wymyśle. jeszcze jedno pytanko..czy takim activate.iso mogę w jakiś sposób zaszkodzić konsoli?
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Nie , nic się nie stanie .

    PS a ile w ogóle płacisz za taką kopię ? jeśli można wiedzieć ?
     
  19. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pewnie że można - 20zł...jakiś czas temu ściągałem sam sobie gry i wypalałem, ale zrezygnowałem bo czasochłonne, net zdarzało się że szwankował , no i płytka też ok 6zł...wszystko do kupy co daje grę za 20zł i niezapomniane wrażenia
     
  20. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy activate.iso z linku powyżej mogę wypalić na zwykłej płycie DVD czy musi być DL?
     
  21. keTim

    keTim Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na DL
     
Wczytywanie...

Poleć forum