1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z bledem 0x80070570

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez komandos72, Marzec 17, 2016.

  1. komandos72

    komandos72 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Bardzo proszę o pomoc użytkowników xbox one - zdarzył mi się niecodzienny przypadek - gram w grę Star Wars Battlefront od grudnia 2015 (prawie codziennie) natomiast gdy chciałem włączyć grę 2 dni temu to ukazał mi się kod błędu 0x80070570 - i dalej potoczyło się wg kodu błędu próbowałem odinstalować grę i ponownie ją zainstalować - grę dało się odinstalować natomiast ponownie zainstalować już nie i na dodatek gdy teraz "klikam" w ikonę gry to przenosi mnie do sklepu i pokazuje, że mogę sobie kupić tą grę - ikony nie mogę się juz w zaden sposob pozbyc walcze juz z tym 2 dni i rece mi opadają.
    Próbowałem już robic twardy reset konsoli ale to nic nie pomaga.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ponieważ nie posiadasz juz tej gry. Gra przepadła zakupionaw postaci konta

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  4. komandos72

    komandos72 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedz ale ja posiadam oryginalnie zakupioną grę na płycie.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Uuu... załóż nowe konto i włóż ponownie płytę.

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  6. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Czy korzystasz z zewnętrznego dysku? Czy masz włączona opcję szybkiego uruchamiania konsoli "Instant-on"?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Robil ustawienia fabryczne wiec wykasowalo mu wszystko, babol w oprogramowaniu piękny

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  8. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Nie wiem czy przywracanie ustawień fabrycznych wymusza start wszystkich procesów od nowa. Lepszy hard reset lub wyłączenie opcji instant-on i zgaszenie konsoli (niektórzy radzą dodatkowo odłączyć z zasilania na kilka minut).
     
  9. komandos72

    komandos72 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak korzystam z dysku zewnętrznego i tam miałem tą grę zainstalowaną a gdzie znajdę opcję instant-on żeby ją wyłączyć?
    Nie potrafię nawet przenieść z dysku zewnętrznego tej pozostałości po grze na dysk wewnętrzny oraz odinstalować.
    Reset robiłem jedynie wyłączając konsole na guziku i trzymając parę sekund a następnie odłączyłem zasilanie na parę minut ale niestety to nie pomogło.
    Dziękuję Wszystkim za zainteresowanie się moim problemem, może któreś rozwiązanie pomoże :)
     
  10. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Skoro odłączałeś zasilanie to opcję instant-on możemy sobie odpuścić.

    Pozostaje Ci sformatowanie zewnętrznego dysku. Jak masz miejsce na wewnętrznym to możesz poprzenosić inne gry z zewnętrznego. Tej uszkodzonej nie przeniesiesz.
     
  11. komandos72

    komandos72 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz jeszcze odłączyłem całkowicie zewnętrzny dysk i konsola zaczęła instalację gry - mam nadzieję, że się zainstaluję - a chyba format dysku zewnętrznego mnie nie ominie - dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi
     
  12. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Raczej nie obejdzie się, problem z dyskiem zewnętrznym podobno może mieć wpływ na działanie niektórych aplikacji:
    Blu Ray Player, Achievements, Activities, Avatars, Carbon TV, Arc, BBC iPlayer, Crunchy Roll.

    Jeśli chcesz dalej z niego korzystać wraz XO to format. Przykre, ale prawdziwe. Z czasem odbudujesz kolekcję.

    Po sformatowaniu możesz z powrotem przenieść SW:B z wewnętrznego na zewnętrzny.

    Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum