1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z błędem NAT przy udostępnianiu internetu z PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dlugopis95, Styczeń 25, 2013.

  1. dlugopis95

    dlugopis95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    Witajcie. Mam taki problem. Gdy udostępniam internet dla Xbox'a z PC przy testowaniu połączenia wyskakuje błąd NAT. Dodam, że to raczej wina PC, bo przy podłączeniu bezpośrednio z routerem to się nie dzieje, ale nie mam możliwości zrobienia takiej konfiguracji "na stałę".
    Moja konfiguracja:
    Router [livebox 2.0] >>>(wifi)>>>PC[Win XP]>>>(ethernet)>>>Xbox360 - efekt: błąd NAT

    jednak,

    Router >>>(ethernet)>>>Xbox 360 - efekt: wszystko w porządku.

    Dodam jeszcze, że zapora systemu Windows jest wyłączona.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    powiem ci tak użyj switcha lub dopnij xboxa do routera. na tym udostępnieniu jest straszna lipa. I nie doszukalem się jak tam zrobić activ i otworzyć sobie porty.
     
  4. dlugopis95

    dlugopis95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    No własnie ciężka sprawa z tymi kablami, bo musiałbym trochę powiercić i użyć jakieś 25 metrów tego kabla. Myślałem, że może uda się coś zmienić w ustawieniach PC'ta, aby to zadziałało.
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a masz w routerze wifi? ale jak masz fat to nie przejdzie. Z pc ja walczyłem z tym aż kupiłem w końcu router. Problemy były tylko zawiechy .Po wyłaczeniu xboxa musiałem pc restartować szkoda czasu na to według mnie.
     
  6. dlugopis95

    dlugopis95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
  7. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    ja bym pociągnął kabel :livid:
     
  8. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    to starczy:) bierz
     
Wczytywanie...

Poleć forum