1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z blokadą

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dominik20212, Maj 19, 2011.

  1. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam konto silver z UFC 2010 na US. jest blokada regionalna. Jest sposób żeby działała ta gra oprócz omijania blokady przez router. Dobrym pomysłem jest przeniesienie konta na polskę i czekać aż ta gra będzie na naszym rynku ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    O ile twoj router obsluguje VPN, mozna tez ominac to w kompie ale wtedy konsola musi laczyc sie za pomoca owego komputera
    Innego wyjscia nie ma
     
  4. Ronnieosx

    Ronnieosx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Wlkp
    Jeśli dane konta są na rynku amerykańskim założone na hotmailu to po prostu zakładasz nowe konto na hotmailu (podaje instrukcje migracji):Trzeba wykonać nastepujące czynności

    1. tworzymy nową skrzynke na hotmail.com
    2.Zmieniamy windows LIVE ID na konsoli
    (Zakladka moj profil >
    1 x padem w prawo >
    zarządzaj kontem>2 x padem w prawo >
    windows live id>zmien windows live id>tak>
    podaj haslo do konta >
    wpisz nowy mail i nowe haslo które zalozyles na hotmail.com>
    zmien id> tak

    i myślę że to coś da mi zadziałało od razu
     
  5. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A ja myślę, że w dziale Artykuły jest przyklejony taki fajny artykuł jak omniąć blokadę regionalną sam to pisałem... Wczoraj ściagałem Black Ops z US i ominięcie blokady zajęło mi 3 minuty tobie za pierwszym razem z instalacją programu zajmie to max 10 minut.... Proponuje spróbować nie taki diabeł straszny... Jak migrujesz konto na PL i gra się pojawi u nas to nie bądź zaskoczony że nie będzie dla ciebie dostępna .... tylko do kupna co najwyżej.
     
  6. Ronnieosx

    Ronnieosx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Wlkp
    drobne pytanie da się pobrać gre z rynku Us a grać na Euro/PL?????????
     
  7. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie jestem pewnien czy dobrze zrozumiałem twoje pytanie? Jeśli gra nie jest na płycie tyllko zakupiona i ściągnięta na dysk to nie ma różnicy skąd pochodzi. Dla potwierdzenia tego gram na dwóch grach które ściągałem przez VPN. Oczewiście na swoim koncie PL
    1. Black Ops
    2. Modern Warfare 2

    Do tego mam mapy i wszystko hulja jak powinno! :)

    Dodam tylko że jak będziesz ściągał grę czy też dodatek zapuść sobie ściąganie bez VPN szybciej idzie :) jak dojdzie ci do 97% ściągnięcia, wtedy wylogowujesz się podłączasz się pod VPN tak jak opisałem w artykule
    czekasz na dokończenie ściągania u mnie przez VPN te ostanie 3% szły dość mozolnie ale jakieś 10-15 minut i możemy cieszyć się ściągniętą grą. Pamiętaj jeśli na tym koncie gra nie została zakupiona na twojej konsoli wpierw przenieś licencję konta na twoją konsolę a dopiero potem ściągaj!!! W przeciwnym wypadku będziesz mógł grać tylko na tym koncie lub metodą na "dwa pady", lub jeśli dopiero po ściągnięciu przeniesiesz licencję trzeba będzie ściągnąć jeszcze raz to samo....
     
  8. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Brudsien witam kolegę, nie potrzeba nic ustawiać w routerze, wystarczy postępować tak jak w poradniku jakuba którego zresztą pozdrawiam :)
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Witam, owszem jest wiele sposobów m.in. w routerze i systemie ale to drugie powoduje ze role routera odgrywa komputer, Pozdrawiam
     
  10. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    Ronnieosx można grac w gry z licencją z konta us na koncie pl/eu ale najpierw trzeba pobrać przez us a potem emigrować na Eu i grac takiej gry już podobno nie pobierzesz ponownie
     
  11. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokładnie jak na tym koncie US ściągniesz grę i chcesz je przenieść na PL będziesz grał ale gry ponownie nie pobierzesz
     
  12. Ronnieosx

    Ronnieosx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Wlkp
    Jeśli ktoś nie wie czy można grać w gry z US marketplace to można tylko trzeba przeczytać
    tą listę http://gaming.wikia.com/wiki/Region_Free_Xbox_360_Games

    myślę że pomogłem
     
Wczytywanie...

Poleć forum