1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z brakiem obrazu.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Transgenik, Kwiecień 8, 2009.

  1. Transgenik

    Transgenik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z brakiem obrazu, opiszę cała syt:

    Kupiłem dzisiaj nowego xboxa, podłączyłem go componentem do Tv i wszystko gra - jest obraz, jest dźwięk.

    Kupiłem kabel Hdmi > Dvi

    Podłączam tym kabelkiem konsole z Monitorem ( LG LCD Flatron Wide ). Odpalam konsolke, odpalam monitor i nie pojawia się obraz. Po porostu jest ciemny obraz i nic więcej ( nie ma komunikatu No-Signal - Komunikat ten pojawia się na monitorze jak wyłączę konsolę).

    Prosiłbym was o pomoc, co może być tego przyczyną i jak sobie z tym poradzić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. martini

    martini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    A kompa masz pod D-sub?Czy tylko konsola jest podpięta do monitora?
    Spróbuj przełączyć sygnał przyciskiem "SOURCE" jeśli masz DVI i D-sub w monitorze.
     
  4. Transgenik

    Transgenik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak robię tym source to czasem przełącza się na nosignal bądź wraca do czarnego obrazu :/ (tak jakby wykrywał konsolke ale nie potrafił wyświetlać obrazu, nie wiem może coś trzeba przestawić). Komp chodzi na dvi ale d-sub tez jest. Myślę że jeśli nikt nie wpadnie na jakieś rozwiązanie to chyba kupie ten kabel component - vga.

    Tak tylko konsola jest podpięta do monitora.

    Mój kabel to: Sun-C- HDMI > DVI
    HDMI 19pin (M) -> DVI 24+1 pin (M)
     
  5. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Masz możliwość sprawdzenia na innym monitorze? Jeśli tak to to zrób.
    Są 2 opcje
    1. uszkodzony kabel
    2. uszkodzone hdmi w Xie
     
  6. Transgenik

    Transgenik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najgrosze jest to że nie mam ani możliwości spr na innym monitorze ani wymiany kabla na inny ( byl tylko 1 w sklepie, a jak kabel gdzie indziej kupie to strace razy 2 kase (o ile bym gdzieś dostał bo mieszkam w małej mieścinie) . A samego xboxa kupiłem ze sklepu w necie wiec nie mam możliwości pójścia do nich i sprawdzenia.
    Jest jakaś wielka różnica pomiędzy tym sposobem podłączenia a podłączeniem component/vga takim kablem - KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360 GOLD kx1 (566435009) - Aukcje internetowe Allegro ??

    Aha i jeszcze takie poboczne pytanko, podczas podłączenia do TV(standardowym componentem) da się zmieniać jakoś jakość obrazu (D2<480i/480p> , D3<720i/720p> itp) czy tylko jest do wyboru pal 50 i pal 60 ??
     
  7. martini

    martini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Czyli xboxa masz pod DVI i kompa też pod DVI?Masz 2 wejścia DVI czy zmieniasz kable cały czas?
    Podłącz samego xboxa i wtedy zobacz
    A co to tego kabla to nie bierz.
    Chyba,że jakiś firmy BIG BEN,ale pod DVI jest lepsza jakość i większa ostrość bo to przesył cyfrowy.
     
  8. Transgenik

    Transgenik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam tylko 1 Dvi i jak chcę podłączyć xa to odłączam kabel od kompa.
     
  9. martini

    martini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    No to może jest tak jak pisał Grinch.
    Ja też mam monitor LG ale W2252TQ i kompa mam pod D-sub a Xboxa pod DVI i tylko sobie przełączam przyciskiem SOURCE
     
  10. Transgenik

    Transgenik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wina leżała po stronie kabla. Mam drugi kabel hdmi>dvi i działa. Oczywiście pojawił się nowy problem, na głośnikach 2.1 lewy gra mocniej niż prawy 0.o(gdy 2,1 jest podłączone do kompa gra dobrze ...) , na starych słuchawkach jest to samo, a co najlepsze na jeszcze innych jest dobrze 0.o. Macie pojęcie co może być przyczyną , oraz czy jest w xie w menu jakaś opcja od balansu głośników ?( żeby dać np ze prawy ma głośniej grać)
     
Wczytywanie...

Poleć forum