1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z crysis 2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ratajek, Kwiecień 8, 2011.

  1. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kupiłem niedawno grę Crysis 2. Odpalam wszystko idzie "cacy" do misji(nie pamiętam nazwy) gdzie wychodzę z podziemia statku i muszę pierwszy raz pobrać próbkę tkanki obcych. Po czym na górze ekranu wyświetlają się napisy" pobierz probk..." i wszystko się zacina i muszę od nowa włączać konsolę. Gdy odpalam grę od nowa to samo się dzieje. Z grą poszedłem do reklamacji wymienili mi płytę i znowu to samo. Na innej grze, którą posiadam nic takiego się nie dzieje.

    Co to może być?

    Konsolę mam z oferty sieci komórkowej 4GB Slim i włożony dysk 250 GB
    POMOCY
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zainstaluj grę na dysk konsoli - jeżeli wszystko przebiegnie bezproblemowo to będziesz mógł też bezproblemowo grać - jak nie da rady zgrać tej gry na dysk to spróbuj zgrać inną też na dysk - może to napęd siada - popróbuj i daj znać.
     
  4. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Grę mam zainstalowaną na dysku. Drugą grą, którą tez mam zainstalowaną jest Forza Motorsport 3, a w niej tylko moze ze 2 razy mi sie sciela bo caly dzien miałem konsole włączoną. Crysis 2 zacina mi się jak wznawiam grę zaraz bo wlaczeniu xboxa i jest pierwszy tekst, który mówi narrator i się odrazu zacina i trzeba od nowa i w kółko tak samo.
     
  5. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to usuń grę z dysku i spróbuj grać z płyty - może to jakiś błąd na dysku.
     
  6. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Spróbuj też wyjąć i włożyć dysk.
     
  7. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Usunięcie niestety nic nie pomogło ale spróbuje wyjąć i włożyć dysk
     
  8. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nic się nie poprawiło. A może znacie kogoś albo ktoś z was ma "Crysis 2 Edycja Limitowana" kto ma podobny problem? Bo jak tak to chyba będę reklamował o zwrot pieniędzy albo xboxa bede reklamował. tylko najbardziej mnie nurtuje co może być przyczyna tego zawieszania się?
     
  9. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Raczej chodzi o dysk. Może jest uszkodzony
     
  10. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale np "Forza Motorsport 3" , którą także posiadam nie mam z nią żadnych takich problemów. A dysk nowy kupiony w salonie Vobi... w Łodzi w tym samym czasie co forza i zaraz po włożeniu dysko wszystko działało jak powinno.
     
  11. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli grając z płyty też Ci się przycina to stawiam iż to coś z Xboxem - reklamuj.
     
  12. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A czy gdybym np cofnął się o jedną misję i od niej zaczął to może mógłby zniknąć ten problem? Znaczy wątpię bo to mało prawdopodobne. A może ktoś miał podobny problem w innej grze i coś innego poskutkowało?
     
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zrob kopie sava na wszelki wypadek i sprobuj zaczac gre od nowa. Mozliwe ze blad w zapisie powstal.
     
  14. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wiem, że to zabrzmi głupio ale jestem nowicjuszem w świecie Xbox-a i nie wiem jak się save kopiuje? Nie mam przerobionej konsoli jak coś.
     
Wczytywanie...

Poleć forum