1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Dark Souls na LT + 3.0

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez skwierczyq, Styczeń 19, 2012.

  1. skwierczyq

    skwierczyq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na początku przepuściłem obraz przez najnowszego abgx. Nagrałem programem IMG burn według poradnika. Dla pewności zaznaczyłem opcję Verify, jednak w połowie wyskoczył błąd, więc anulowałem, bo gra mimo wszystko się nagrała. Po włączeniu do konsoli pojawia się napis uruchom grę, gdy uruchomię na chwile pojawi się ekran i po chwili wyskakuje błąd wyczyść płytę miękką szmatką. Proszę o pomoc, bo to już druga gra xdg3, która mi nie działa ;/ Za pomoc serdecznie dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    ogólnie mało/bardzo mało danych, w problemach z grami warto by było podawać najbardziej "wrażliwe" dane jak np. (opcja nieco przesadzona):

    Kod:
    [B]ABGX:[/B] [I]tu wstawiasz dobrze przygotowany "zrzut" ekranu z obrazu gry ISO[/I];
    
    [B]Nagrywarka:[/B] [I]tu piszesz na jakiej nagrywarce wypalasz gry[/I];
    
    [B]Płyta:[/B] [I]tu wstawiasz "Disk ID" płyty[/I];
    
    [B]Program:[/B] [COLOR="#FF0000"]ImgBurn [/COLOR][I]tu wstawiasz wersję[/I];
    
    [B]DASH:[/B] [I]tu wstawiasz wersję[/I];
    
    [B]LT:[/B] [COLOR="#FF0000"]v3.0[/COLOR];
    
    [B]Opis problemu:[/B][COLOR="#FF0000"] po wypaleniu gry w czasie weryfikacji, przy około 50%, wyskoczył błąd[/COLOR] [COLOR="#008000"][[I]jaki?[/I]][/COLOR][COLOR="#FF0000"], anulowałem, po włożeniu gry do konsoli[/COLOR] [COLOR="#008000"][[I]czy była instalowana na HDD?[/I]][/COLOR] [COLOR="#FF0000"]pojawia się napis uruchom grę, gdy uruchamiam na chwile pojawia się ekran[/COLOR] [COLOR="#008000"][[I]jaki?[/I]][/COLOR] [COLOR="#FF0000"]i po chwili wyskakuje błąd "wyczyść płytę miękką szmatką", to już druga moja gra z podobnymi objawami;[/COLOR]
    
    [I]ew. dodatkowo:[/I]
    [B]Dziennik ImgBurn`a:[/B]...
    
    no i to by była opcja full, a tak można zaproponować kilka scenariuszy:
    -walnięty obraz ISO;
    -zła płyta;
    -źle zrobiony albo nie "dostosowany" CFW;
    -kopia truncate i DASH 2.0.14699.0;
    -itd.
     
  4. skwierczyq

    skwierczyq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ABGX: ImageShack Album - 2 images
    Nagrywarka: ATAPI iHAS 120 6 ATA DEVICE
    Płyta: esperanza
    Program: IMG Burn 2.5.6.0
    DASH: 14699
    LT: v3.0
    Opis:
    Nie gra nie była zainstalowana na HDD, czarny ekran bez żadnych logów gry itp.
     
  5. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    kozacka odpowiedz!
    jeszcze jakbyś tylko zamiast cytatu - [ Q U O T E ] dał kod [ C O D E ] i w zawiasach [ S P O I L E R ]
    tak jak w zmodyfikowanym cytacie u góry - nie miałbym nic do dodania;​


    dzięki temu co napisałeś sprawa się rozjaśniła:
    nagrywasz gry XGD3 (które nie mieszczą się w normalny sposób na płycie DVD+R DL) na zwykłej nagrywarce = czyli tworzysz kopie tzw. truncate- "niepełne";
    każda gra XGD3 "tak wypalona" nie przejdzie weryfikacji, do tego owa weryfikacja sypie się dokładnie w momencie wadliwego (m.in. w złym miejscu) przejścia warstw;
    takie gry (jeśli nie mają większych szopek) chodziłyby spokojnie na LT v2.0 i DASH 2.0.13699.0 (przy braku "cichej aktualizacji");
    jednocześnie u Ciebie jest 3.0 i 2.0.14699.0 co prawda:
    więc z założenia powinno działać; testów XGD3 przygotowanego pod LT v3.0, wypalonego jako truncate, na LT v3.0 i 2.0.14699, jeszcze nie miałem okazji przetestować;
    ale z poprzednich przygód: do wersji truncate zawsze jakoś bardziej pasował mi CloneCD - może spróbuj nim wypalić;
     
  6. skwierczyq

    skwierczyq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Liczę się z tym, że nie będę w stanie jej zainstalować na dysku. Chodzi mi tylko o to, żeby dało się w nią grać. Dla pewności wyślę jeszcze moje ustawienia w img burnie, bo możliwe jest, że popełniłem jakiś błąd.

    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

    EDIT:
    Naprawdę wielkie dzięki! Nagrałem na Verbatimce CloneCD i wszystko działa! Jeszcze raz dziękuję :)
     
  7. lampik

    lampik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, a mógł by ktoś z kolegów podpowiedzieć doradzić, jak nagrywać na titanum - Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RICOHJPN-D01-67)
    ,ewentualnie jaki FW wgrać by to działało i jakie ustawienia ? bo już 7 DVD poszła w kosz..
     
  8. skwierczyq

    skwierczyq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
Wczytywanie...

Poleć forum