1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dashem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez eekz, Styczeń 21, 2010.

  1. eekz

    eekz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    392
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    Powitawszy.
    Otóż dziś w końcu konsola zakrzyczała mi o update dasha (ten grudniowy z avatarami itp.) jednakże nie mogę go niczym zrobić. Skończyły mi się pomysły, więc zwracam się do Was, bo być może ktoś już coś takiego przerabiał.

    Wszystko zaczęło się od nowej gry, którą dziś zakupiłem. Konsola zakrzyczała o update, więc wcisnąłem TAK (z płyty z grą) po czym się zrestartowała. Jednak po restarcie wyskoczył error, że nie można wgrać dasha i żebym wyczyścił płytę szmatką. Po wyjęciu płyty zauważyłem, że zniknął mój poprzedni avatar i teraz stał się "cieniem" (jak zwał tak zwał).

    Następnie próbowałem cuda wianki z pendrivem, ale nijak mi nie startuje. Wkładam go do Xboxa, ale nic się nie dzieje. Jest fat32 itp. Wszystko tak jak powinno, ale jest cisza.

    Teraz już na odczepnego spróbowałem z CD. Po włożeniu do napędu wyskakuje mi, że jest to CD z danymi i nic więcej. Dasha jak nie chciał wegrać tak i nie wgrywa.

    Ma ktoś może jakieś pomysły co na to poradzić?


    EDIT:
    Mniej więcej wygląda to tak, jakby konsola "zwiesiła się" w połowie wgrywania dasha. Niby avatar mi zniknął, ale nadal krzyczy mi o update, tyle, że ani z CD ani z PENDRIVE'a nie da się go wegrać, bo nie startuje.
    Moje pytanie więc brzmi: Czy da się jakoś wrócić do poprzednich ustawień dasha? Wiem, że nie można przywrócić poprzedniej wersji, ale tutaj jest inaczej, bo dash się nie wegrał, tylko jego autostart wskoczył i nic więcej (nic się nie instalowało, tylko zrestartowała się konsola i wyskoczył błąd).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Ja też tak miałem ale wgrałem sobie dasha z tej stronki....... Może po prostu poczekaj na nowego updata.....

    PS:próbowałeś ściągać z tego forum??
     
  4. eekz

    eekz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    392
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    No właśnie o to chodzi, żeby wgrać tego dasha... tylko nijak nie idzie. A czekanie na nowego to nie rozwiązanie, bo po pierwsze nie wiadomo kiedy będzie, a po drugie nie po to kupiłem grę, żeby leżała i czekała aż łaskawie mi się dash zupdatuje :/
     
  5. przeeemo83

    przeeemo83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No mam to samo z tym ze z kopia mass effect 2 i army of two 40.... konsolke mam zbanowana z live, moze to jest problemem ?
     
  6. eekz

    eekz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    392
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    hmm no ja konsoli nie mam zbanowanej, bo nigdy jej nie podłączałem do live'a :D
    jednakowoż pytałem się dzisiaj brata, to też wkładał płytkę z mass effectem 2 (zanim kupiłem assassins creed 2 oryginała..). Faktycznie podobno to stało się zaraz po tym jak włożył ME2 do napędu.
     
  7. MADHUNTER

    MADHUNTER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dołączam się do ww. problemu. mam elite z HDD 120gb i rownież nie używam konsolki online, dziś włożyłem płytkę z najnowszą częscią gry Army Of Two. wyskoczyło, że należy z aktualizować konsolę przed uruchomieniem gry, konsola zrestartowała się i klapa. jak konsola odpali mi się to widze menu z cieniem avatara, ale nie moge kierować się po menu padem gdyz nie reaguje na nic, wlozenie pen'a z ostatnim uptade do konsoli tj. 2.0.8955.0 nic nie daje wyskakuje zielone tło wskakuje kula z X błyska sobie i na dole napis XBOX360 i nic nie idzie dalej nic wiecej nie wyswietla sie pad nie reaguje za zadne przyciski, co tu mozna zrobic? poradźcie prosze.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Włóż pendrive z updatem jaki miałeś poprzednio w kosnoli dokładnie taką wersję, jeśli nie naprawi się to masz po konsoli:p
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale mu sie wlacza ale nie ma avatarow :p
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Interpretuje to, że nie działa a ty?
     
  11. eekz

    eekz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    392
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    Nie no ja widzę tylko cień avatara, ale wszystko normalnie chodzi. Mogę instalować gry itp. bez problemu, ale "autostart" update'u dasha z CD i PENA się nie włącza. Tylko jak wkładam DVD z grą (czy to ME2 czy AC2) to mi wiszczy o update.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To inna sprawa. To wsadź oryginał piszesz że go masz:) AC2 i daj tak:)
     
  13. eekz

    eekz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    392
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    A no właśnie teraz z oryginała też nie bardzo chce się instalować :eek:
    Teraz próbuję wyczyścić cache może to coś da...
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie ma avatarow a nie update dasha :p
     
  15. eekz

    eekz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    392
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    niby nie ma avatarów, ale tak czy siak gry nadal krzyczą o update dasha.
    A wcześniej dash się nie instalował nawet, tylko zrestartował konsolę i wyskoczyło przeczyść dysk szmatką.

    PS. Cache clear też nic nie dało :/
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    xbox live się podłącz i wszystko się zrobi.
     
  17. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Oczywiście włączałeś konsolę z pendrivem albo płytka w środku? Bo gdy włożysz płytę lub pendrive z updatem przy włączonej konsoli to nic się nie stanie. Musisz podłączyć pendrive wyłączyć konsolę i włączyć ponownie.
     
  18. MADHUNTER

    MADHUNTER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to tak, kazdy stary flash nic nie daje konsola startuje do menu glownego ale nie moge padem zrobic zadnego ruchu tj konsola zawieche łapała. jak włoże na pena najnowszy jaki jest flash to po odpaleniu konsoli odpala sie caly zielony ekran z kulą z X co błyska i napisem pod nia XBOX360, ale nic dalej nie idzie zadna aktualizacja bo chyba konsolka zalicza zwieche :/ no i chyba zostaje serwis? ciekawe czy wogole w takim razie przysługuje mi, jezeli poprzedni właściciel ja zarejestrował w 2008r -produkcja konsoli czerwiec 2008r to pewnie nie obsłużą mnie w M$?
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak konsola czerwiec 2008 to do czerwca 2010 spokojnie Ci to naprawią. Teraz czy konsola była rejestrowana online jeśli tak i masz login i hasło zmienić dane na swoje i po problemie, jeśli natomiast telefonicznie to trochę się nagłowisz:p.Potrzebujesz paragon, będziesz musiał zadzwonić powiedzieć że chcesz przerejestrować konsolę, zrobić fotkę tyłu konsoli oraz skan paragonu wysłać im na e-mail po około tygodniu przyjdzie e-mail że została zarejestrowana. Wtedy znów dzwonić i dopiero zgłosić awarię.
     
  20. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak nagrywacie aktualizacje na płytkę , chodzi o to czy przez program czy systemowo ?
     
  21. MADHUNTER

    MADHUNTER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na szczescie konsola nie byla wczesniej rejestrowana i ja ją zarejestrowalem wlasnie :) na serwisie MS napisane bylo ze moja konsola o danym nr fabrycznym jest na gwarancji do jesieni 2010, takze nie potrzebuje zadnych paragonów zakupu konsoli chyba? i ta gwarancja podana na stronce tyczy sie podstawowej 2 letniej gwary na inne awarie, bo na RROD jest chyba 3 lata tak? i czy musze im wysylac konsole w oryginalnym pudle czy wystarczy zastepcze? gdyz oryginalne mam bardzo daleko od obecnego przebywania :/ eh.. i jezeli to jest usterka software'owa to mi tylko nowy soft wgrają i wroci do mnie pewnie te samo pudło :/ tylko RROD by mnie uratował zapewne :( a przydałby sie Jasperek zamiast grzejącego sie Falcona
     
Wczytywanie...

Poleć forum