1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z DLC i grami XBLA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rock, Lipiec 12, 2012.

  1. Rock

    Rock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć mam problem otóż od niedawana stałem się szczęśliwym posiadaczem konsoli z RGH ale mam jedne problem z dlc i jedną grą castle crashers. Dlc i grę kopiuję do wewnętrznej pamięci konsoli do folderu content/000.../id gry czy dlc. Dlc do fight nigtha mi widzi ale bokserzy są zablokowani a jak chcę ich wybrać to wyskakuje komunikat, żebym sobie pobrał z xbox live więc nie działa na domiar złego jak mam to dlc to gra zwiesza się i cala konsola się wyłącza :/. Natomiast castle crashers działa ale jako demo :/. Odblokowałem grę i dlc programem content manager ale dalej nie działa. Mam jeszcze na konsoli xm360 ale jak dam scan all to mi nic nie znajduje ani gry ani dlc. Proszę o pomoc i z góry dziękuję :)

    EDIT// Problem z castle crashers rozwiązany lecz z dlc dalej lipa. pomoże ktoś?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krazykilla

    krazykilla Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2007
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czasami nie wystarczy zainstalować DLC, potrzebny bywa też najnowszy update do gry. Poszukaj updata na xbuc.net i wgraj do folderu cache. Jeśli chodzi o castle crashers, to być może masz starą wersję dashlauncha. Spróbuj zainstalować sobie najnowszą wersję. Na dzień dzisiejszy jest do chyb wersja 3.02. Pozdrawiam!
     
  4. Rock

    Rock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam najnowszą. Nie wiem co zrobiłem, że działa . po prostu jeszcze raz aktywowałem programem skopiowałem na pamięć konsoli (przy próbie odpalenia z zewnętrznego wywalało uszkodzone pliki gry) i śmiga ładnie. Co do tego TU to nie wiem bo znajomy żadnego TU nie robił i mu wszystkie dlc działają...

    EDIT// Zrobiłem tak jak poradziłeś i wrzuciłem najnowszy tittle update do folderu cache i niestety nie pomogło :/. Ma ktoś jakieś pomysły???

    Nikt nie pomoże??? Nie działa mi dlc mimo title update i dobrego umiejscowienia pliku czyli content/0000.../ID gry/00000002. Po wrzuceniu dlc fight night cnampion zwiesza się przy wyborze bokserów a nowi z tego dlc są zablokowani i wywala komunikat żeby pobrać z xbl. DLC odblokowane w content manager
     
  5. posejdonn

    posejdonn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląskie
    prawdopodobnie masz problem taki jaki był przy dodatku do fify, euro 2012 musisz mieć profil live, dlatego masz zablokowane postacie, konsola próbuje połączyć się z xbox live dlatego ci ja zawiesza, też tak miałem przy euro 2012, a jak zmienić profil zwykły na live jest gdzieś na forum.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  6. Rock

    Rock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie za odpowiedź:) a już zwątpiłem, że ktoś na tym zacnym forum odpisze mi sensownie :). Co do tego jak zrobić ten profil live to niestety nie mam zielonego pojęcia, szukałem na forum ale albo jestem ślepy albo rzeczywiście nie ma. Jakby ktoś byłby tak uprzejmy to niech podeśle linka do tutka jak to zrobić :p. Mam nadzieję, że nie jest to nie wiadomo jak skomplikowane :p.

    Pozdro ;)
     
  7. posejdonn

    posejdonn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląskie
    Poszukaj w temacie o dlc euro 2012 do fifa 2012 , jest tam na pewno bo sam korzystałem:)

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  8. Rock

    Rock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie zaraz poszukam :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum