1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z DNSami.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez razor7, Marzec 5, 2011.

  1. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Otóż mam problem z DNSami. Gdy testuje połączenie z Xbox Live wyskakuje błąd:
    Próbowałem już wielu DNSów: 192.168.1.1, 192.168.0.1, 192.168.1.2, na automatycznym w ogóle nie działa.
    Czytałem inne tematy, ale nic nie pomogło.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak łączysz xboxa z netem ?
    To co wpisywałeś to nie adresy DNS tylko komputer/router w sieci wew. ktory ma dac DNS ale ich nie daje bo najwidoczniej dajesz zle adresy, zobacz DNS google tzn 8.8.8.8 i 8.8.4.4. ale czy zadziala zalezy jak laczy sie konsola z netem
     
  4. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Poprzez router wi-fi. Te DNSy nie działają.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Router sam przydziela ci IP ?
    Jak tak to jakie IP ?
    Te DNS od google nie dzialaja ?

    Zobacz TO (jak wyswietli ci sie komunikat logowania dawaj po prostu anuluj)
     
  6. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Router ma ustawione statyczne ip: 192.168.0.199, gdyż na dynamicznym wyskakuje błąd:
    Więc ustawiłem na statyczne.
    DNSy jak już pisałem nie działają.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Neta masz z sieci osiedlowej ?
    DNS w twoim przypadku to adres routera
    Router ma wlaczony serwer DHCP ?
     
  8. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Net od Netii. Adres routera to 192.168.1.1 a tego już próbowałem.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To niby w jaki sposob ustawiasz statyczne IP jak masz miec IP zew ktore ci przydziela netia ?
    W routerze ustawiasz laczenie po przez PPPoE i wpisujesz login i haslo
     
  10. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zmieniłem na PPPoE na oryginalnej stronce routera i nie działało. Spróbowałem skonfigurować na nowo router i jest ten sam błąd co podczas konfiguracji na dynamicznym IP.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jaki masz router ?
    Co ustawiałeś dokładnie, ustawiles VCI, VPI, Eskapulacje ?
    Przed routerem masz cos jeszcze czy tylko linie telefoniczna ?
     
  12. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    VPI: 8
    VCI: 35
    Enkapsulacja: PPPoE LLC
    [​IMG]
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to masz zle ustawiona siec, TD-8816 to router adsl, ustaw go w trybie bridge i ustaw mu tak jak napisales wyzej tzn:

    VPI: 8
    VCI: 35
    Enkapsulacja: PPPoE LLC


    I upewnij sie ze TD-8816 ma wylaczone DHCP w ustawieniach NAT
    WR340G ustaw PPPoE i tam wpisujesz login i haslo i musi dzialac z reszta sam mam tak tylko ze inne modele tplinka no i WR340G musi miec wlaczone DHCP
     
  14. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No dobra jutro spróbuję.
     
  15. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Działa. Mam tylko pytanie co trzeba zrobić aby podłączyć internet do PC z TL WR340G. TD 8816 też musi być na bridgu i kablem RJ-45 podłączyć TL? Bo gdy miałem na PPPoE to tak nie działało.
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    TD8816 ma dzialac w trybie bridge (modemu), a WR ma byc w PPPoE i on wybiera polaczenie, wszystkie urzadzenia podlaczasz pod WR340G, pod TD8816 podlaczasz tylko WR340G, w gniazdo WAN WR340G podlasz kabel idacy z TD8816
     
  18. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ok czyli tak jak myślałem.
     
  19. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli chcę połączyć się na Neo (to znaczy wziąłem swoje routery i chce się połączyć u kogoś na Neo) muszę zmieniać coś oprócz nazwy użytkownika i hasła?
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie ale jezeli ta osoba nie ma neta to zapomnij o podlaczeniu neta bo ona na centralce nie ma neta wlaczonego, login i haslo teoretycznie zadziala jesli jestes w zasiegu jednej centralki, dalej osobiscie juz nie sprawdzalem
     
  21. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wiem wpisuję właśnie hasło i login tej osoby, która ma net w Neo. Jednak nie podłącza. Ale prawdopodobnie to wina komputera, bo modem też raz łączy, raz nie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum