1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dyskiem do Xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Roziv, Marzec 1, 2015.

  1. Roziv

    Roziv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Posiadam Xboxa 360 Slim 4GB przerobionego pod LT3.0. Zakupiłem około 2 lata temu oryginalny dysk 320GB. Wszystko działało bez żadnych problemów, ale do czasu. Ostatnio gdy chciałem włączyć konsolę pokazało się intro oraz ekran wyboru profilu, wszystko fajnie, lecz po chwili cały xbox się zaciął i musiałem go włączać od początku... Problem się powtórzył i niestety nie mogłem uruchomić konsoli.
    Po wypięciu dysku konsola działa poprawnie, nic się nie zacina, można grać we wszystko bez żadnych problemów. Więc wiadome jest, że to wina dysku.
    Jedynym problemem jest to, że nie wiem co mam teraz zrobić... Czy da się jakoś podpiąć tym dyskiem do PC, aby móc go zeskanować pod względem bad sectorów, ewentualnie sformatowania, tak aby nadal działał z tym Xboxem??
    Niestety z poziomu samej konsoli jest to niewykonalne, bo gdy tylko dysk jest podłączony cała konsola się zawiesza. :/
    Za wszelką pomoc z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rastaman2626

    rastaman2626 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    N S
    dysk możesz wyciągnąć z obudowy i najlepiej żebyś miał obudowę od przenośnego dysku,
    wtedy go podłączył i przeskanować
    dysku nie formatuj bo go konsola juz nie zobaczy chyba że jest z odpowiedniej serii WD
     
  4. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
  5. Roziv

    Roziv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tym momencie, nie jestem w stanie nic zrobić z tym dyskiem. Możliwość podpięcia pod PC będę miał dopiero w piątek. Jeśli uda się coś zdziałać będę informował na bieżąco.

    Mam jeszcze pytanie odnośnie przeprowadzenia testu na bad sectory, czy nie wniesie on żadnych operacji wpływających na kompatybilność dysku z Xboxem??

    Lepiej dmuchać na zimne :D
     
  6. kkriss

    kkriss Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawsze jest możliwość- podstawa to kopia.
    Zrób odraz dysku.
    Choć z drugiej strony i tak w tej chwili ten dysk zbytnio nie działa - więc czy ta kopia coś da?
    Czy może już być gorzej.. :)
     
  7. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    nie
     
  8. Roziv

    Roziv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znalazłem chyba przyczynę problemu.

    [​IMG]

    Moim zdaniem uszkodzony jest jeden z talerzy dysku. Pytanie jest takie: Czy da się to jeszcze odratować??
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Z takim uszkodzeniem nie
     
  10. Roziv

    Roziv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatecznie włączyłem jeszcze HDD Regenerator żeby spróbował coś z tym zrobić :D prawdopodobnie za jakieś 5h skończy operacje. Wiele do stracenia nie mam, a może jakiś cud się zdarzy :D

    Niestety po 7h działania HDD Regeneratora "naprawie" uległo jedynie 3% błędnych danych. Po przekalkulowaniu ile czasu zajmie ten proces i możliwości nienaprawienia dysku doszedłem do wniosku, że nie ma sensu brnąć w to dalej ;/
    Chyba trzeba się pogodzić z myślą, że dysk jest nieodwracalnie uszkodzony...
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Marzec 8, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum