1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dyskiem. Konsola go nie widzi:(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Maniek25zg, Styczeń 28, 2011.

  1. Maniek25zg

    Maniek25zg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie i prosze was o pomoc:( Zakupiłem sobie po okazyjnej cenie dysk firmy Seagate 20Gb LD25.1 i po podłączeniu do konsoli Xbox 360 Slim wersja 4GB dysk jest niewidoczny:( Sprzedający twierdzi że u niego dysk działał na 100%. Przed wysyłka do mnie formatował go poprzez konsole:(
    Prosze o jakieś rady co mam zrobić żeby dysk był widoczny:( Być może w jakiś sposób sformatowac całą konsole czy może wgrać jakis program:( Konsole mam od tygodnia więc dla mnie to czarna magia:( dziękuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jestes pewien, ze ten dysk zadziala ze slimem ? Moze dziala tylko z "fatem" ?
     
  4. Wonex

    Wonex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A to taki duży dysk czy taki malutki ?
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    a dysk u sprzedającego działał jako dysk czy jako dysk pod usb bo to znaczna różnica .
     
  6. Maniek25zg

    Maniek25zg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam zielonego pojęcia jak napisałem jestem laikiem w tych sprawach a konsole mam zaledwie pare dni:( Czytałem kiedys na force że nie bedzie problemu z podłączeniem jakiegokolwiek orginalnego dysku do slimka a tu taka niespodzianka:(
     
  7. Maniek25zg

    Maniek25zg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jako dysk. Wyciągnięty z orginalnej obudowy i podmieniony z większym.
     
  8. piotrek95pl

    piotrek95pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    a przypadkiem nie kupiles dysku do konsoli fat ?
     
  9. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Nie ma różnicy dyski są takie same zarówno do fat jak i slim. Ogólnie były faktycznie oryginalne dyski seagata montowane w konsoli. Sprawdź czy wszystko dobrze podłączyłeś. Dysk powinieneś na pewno sformatować w swojej konsoli. Jedyny problem może być jeśli sprzedając cie oszukał i nie jest to oryginał...
     
  10. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    Witam,
    mam problem z dyskami 20gb - mam dwa takie dyski , które podłączyłem jako pamięć zewnętrzna przez USB, ale teraz potrzebuje zrobić je pod slima (przywrócić do wersji oryginalnej) i za cholerę mi nie idzie :/

    Próbowałem WinHex'em i wgrywałem oryginalny hddss.bin, potem nawet mhdd i nic -konsola nie widzi dysku. Gdzie przeczytałem że jak raz się sformatuje dysk pod PC np, to potem nie ma już szans żeby konsola widziała go jako dysk twardy. Może działać tylko jak pamięć zewnętrzna - prawda czy mit??

    Dyski seagate i fujitsu 20gb.
     
  11. S.E.T.H X

    S.E.T.H X Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam poszukuje hddss.bin do hitachi 120 GB. posiada moze ktoś? Szukałem po całym necie ale brak takiego, dlatego proszę was pomóżcie mi, ten plik jest mi bardzo potrzebny. Siedzę nad tym już tydzień i brak wyniku ręce poprostu opadają. PISAŁEM na innych forach ale bez skutku. Proszę o odp
     
  12. kamykle

    kamykle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zalezy, jak za dawnych czasow instalowalem linuxa, fat32 partycja chyba, a win ma ntfs, to pod windowsem jest niewidoczna, mogles wejsc jedynie komendami przez konsole, mowa tu oczywiscie o starych wersjach systemu, nie to co teraz ze interfejs lepszy niz w xp a podobny jak w win7 :)
     
  13. kamykle

    kamykle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, hitachi to mam niestety ale tylko rom od ixa360 slim, a hdd 250gb microsoft, takze nie pomoglem, niestety...
     
  14. S.E.T.H X

    S.E.T.H X Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nikt nie pomoze ???
     
Wczytywanie...

Poleć forum