1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dyskiem (nowy użytkownik)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zoldaczek, Październik 24, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. zoldaczek

    zoldaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Witam.
    Moja sytuacja wygląda tak, że kupiłem dysk zewnętrzny z ogłoszenia. Pytałem właściciela o wszystko, tylko nie zapytałem czy jest oryginalny. Teraz kiedy go otrzymałem, włożyłem go do xboxa 360 slim i totalnie go nie widzi/wykrywa. Otworzyłem obudowę dysku (na obudowie były malutkie ślady otwierania) i w środku znajduje się dysk Fujitsu model MHZ2250BH G2.
    Jestem nowym użytkownikiem i nie wiem czy to właściwy dysk. Sprzedawca napisał, że przed wysyłką dysk sformatował. Jest opcja, żeby go zwrócić, ale wtedy znowu będę długo czekał na nowy. Dlatego szukam rozwiązania.
    Tak dla wiadomości: posiadam konsolę Xbox 360 Slim 4GB, a dysk jest 250GB.
    Proszę o pomoc, bo nie znam się na takich sprawach, a inne tematy, które znalazłem jak już dotyczą dysku, to pojawia się nieznany mi skrót RGH.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Heh, jeśli masz slimkę bez RGH , to dysk Ci się nie nada

    Zaraz zaraz , piszesz dysk zewnętrzny ?? Czy w obudowie od slimki ??

    Jeśli to dysk FUJITSU , to wykorzystasz go tylko przy przeróbce RGH

    Dół:
    RGH to przeróbka czipowa pozwalająca na odpalanie gier z dysku twardego bez konieczności posiadania płyty w napędzie.
     
  4. zoldaczek

    zoldaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Szczerze mówiąc, nie wiem co to jest RGH i jak sprawdzić czy mam.
    Zewnętrzny - wkładany do konsoli od boku (w czarnej obudowie z paskiem do wyciągania).
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to nic Ci z tego dysku jeśli konsola bez RGH.
     
  6. zoldaczek

    zoldaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Nie chciałbym przerabiać konsoli. Coś znalazłem o banowaniu przerabianych. Trochę się tego obawiam. No chyba, że to przerobienie nie skutkuje blokowaniem i jest w miarę łatwe dla żółtodzioba.

    Jak nie, to muszę zwrócić dysk i tyle...
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zwróć dysk, powiedz gościowi, że to nie jest org i tyle.
     
  8. zoldaczek

    zoldaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Dzięki bardzo za pomoc.

    Temat myślę, że można zamknąć albo usunąć.
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli konsola nie przerobiona, to musi być albo ORG HDD ,albo jakiś dysk WD z serii:

    Tutaj poradnik jak przygotować dysk pod konsolę:
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/tutorial-jak-przerobi-hdd-od-pc-tak-chodzi-pod-xboxem-360-a-170797/

    Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum