1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z DYSKIEM. Pomocy!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez amerigo, Marzec 31, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Witam.
    Zainstalowałem kopię gry na dysku (120gb) i przy włączeniu poprosiło mnie o włożenie płyty. Czy to normalne? Jeśli tak to jaki ma sens instalacja gier na dysku?
    Pozdr.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. livingfear

    livingfear Guest

    Tak, to normalne,to takie zabezpieczenie microsoftu,
    Sens jest taki że napęd się nie zużywa,konsola chodzi ciszej, troche szybciej sie gry ładują (loading)
     
  4. simon_jr

    simon_jr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wodzisław Śląski
    Taki ma sens, że nie możesz sobie pożyczyć od kogoś gry zgrać na dysk i oddać a Ty będziesz grał za darmo.
    Plusem zgrywania na dysk jest to, że nie zużywa się laser w napędzie.
     
  5. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    A czy jak mam xbox 2 letniego używanego to to ma jakieś znaczenie? Pewnie napęd jest już wyrobiony?
     
  6. trochos

    trochos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toulon
    Ale ciszej chodzi i gry się szybko ladują np nie ma problemów z teksturami w GTA 4
     
  7. livingfear

    livingfear Guest

    pewnie tak ale tragedii nie ma,ja tez mam dwu letniego i wszystko chodzi
    a gram bez zrzucania gier na dysk.
     
  8. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Czyli generalnie dysk nie jest potrzebny?
     
  9. livingfear

    livingfear Guest

    generalnie nie jest potrzebny ale dobrze jest go mieć.
     
  10. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Tzn.? Co mam przez to rozumieć?
     
  11. livingfear

    livingfear Guest

    Co Ty, nabijasz posty czy jak?
    Nie umiesz czytać?.
    Nie musisz go mieć.
    Czyli tak jak wyżej napisałem.
    Poza tym każdy wie do czego służy dysk.
    Szukaj na forum znajdziesz na pewno jakies odpowiedzi jak juz naprawde nie wiesz,co i jak?.
     
  12. Zozozl

    Zozozl Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bajki
    Na nie przerobionym musisz mieć włożoną płytkę [ ciszej chodzi ]
    Przerabiany bez płytki normalnie odpalasz i grasz
     
  13. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Jak to przerabiany bez płytki?
    Jak odpalam grę, to mimo że mam ją na dysku, prosi mnie o płytę.
     
  14. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Co ty tu za bzdury piszesz, że na przerobionym bez płytki ruszy.
    Dysk jest po to aby napęd się szybko nie zepsuł mam na myśli laser i też konsola ciszej chodzi.

    PŁYTA MUSI BYĆ W NAPĘDZIE ŻEBY GRA RUSZYŁA Z DYSKU.
     
  15. livingfear

    livingfear Guest

    Nie pisz bzdur i nie stwarzaj nie potrzebnych pytań!!!


    Jezeli masz wgraną grę na dysk to,
    na przerobionym czy na nie przerobionym xboxie musisz miec plytke w napędzie.
     
  16. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Ok, o to mi dokładnie chodziło. Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. Myślę, że temat do zamknięcia, aby nie wywołać zbędnej dyskusji.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum