1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Dyskiem Xbox 360 Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ooxBARTUSxoo, Styczeń 5, 2011.

  1. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    Witam. Miałem pewien problem z dyskiem a polegał on na tym ze podłączyłem go pod PC i sformatowałem go :( dysku potem xbox nie czytał. Jest to oryginalny dysk Ms do xbox'a 250GB. Pisałem tu wcześniej i jeden kolega z forum wysłał mi linka jak to naprawić. Lecz nie działa :( bo było to do starych dysków od "fat'a" 20/60/120 GB. Próbowałem tez sflashowac go jak dyski WD przez hddhackr ale nie dało rady, gdyż pisało ze to nie jest dysk WD. Załamany myślałem ze już nic nie zrobię. Ale znalazłem pewien filmik na yt. a mianowicie ten: YouTube - Format a Laptop Drive To Work In A Xbox360 !! . Tutaj kolesiowi bez problemu flas***e poprzez hddhackr. Może wy mi pomożecie, bardzo was proszę :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lumpek933

    lumpek933 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    po co w ogole formatowales oryginalny dysk od M$ ?
     
  4. dav10

    dav10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gliwice
    Po co formatować dysk na kompie? Przecież można było włożyć do Xboxa i cieszyć się grą :)
     
  5. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Potrzebujesz teraz oryginalnego pliku hdds.bin, bo po sformatowaniu dysk stal sie zwyklym dyskiem PC, dlatego xbox go nie czyta.
    To co zrobiles, czyli formatowanie dysku pod PC to totalna glupota, zanim cos zrobiles trzeba pomyslec i sprawdzic w internecie czy napewno to nie zaszkodzi.
     
  7. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Musisz odczytać pliki z oryginalnego takiego samego dysku, inaczej nie da rady. Ewentualnie możesz odesłać na gwarancje ten dysk.
     
  8. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    Tak to moj blad bo chcialem sobie po przesylac muzyke filmy itp. i nie chcial pc mi go czytac i zamiast uzycz np xplorer360 to sformatowalem ;( .. @dreamer86 tak samo robilem i hddhackr pokazywal mi ze nie mozna zrobic bo to ne jest dysk WD . A jak wziac ten plik hddss.bin z orginalnego dysku.? Bo moi dwaj koledzy maja takie dyski to bez problemu bym mial orginalny tylko jak to zrobic.? .. A na gwarancje przyjma jak to moja wina.?
     
  9. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
    Hmm dziwne bo hddss.bin jest chyba z oryginalnego dysku MS ? Jak Ci wywala że to nie dysk WD to coś może z firmware dysku weź zrób flash oryginalny WD jeżeli jest taka możliwość oczywiście bo tutaj nie wiem nie szukałem czy da rade dostać soft z WD. Podaj jeszcze dokładne oznaczenie dysku.

    Ja właśnie zrobiłem flash dysku WD2500BEVT poszło bez żadnego problemu pare sekund i po sprawie.
     
  10. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
  11. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
    Na 62 drugiej stronie koleś pisze że ten plik hddss.bin nie jest pod dysk Hitachi nie wiem ile w tym prawdy ale komuś tam na Hitachi też nie poszło
     
  12. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  13. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    No wlasnie ten caly czas mialem i go sciagam :) .. Ale sprobuje z nim zrobic.. A wgl. teraz co.? przez hddhackr to zrobic.? A co z tymi sektroami.??
     
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale jak ma go wgrac jak mu hddhacker dysku nie rozpozna

    ja bym w takim wypadku "spalił" dysk (dobrze nadaje sie do tego np prostownik do ładowania akumulatora) tak zeby nawet MS nie mogł nic z niego zczytac i wysłał na gware :)
     
  16. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Wystarczy "postrzelać" iskrami od zapalarki gazu po gniazdach zasilania i sata na dysku i powinno załatwić elektronikę :D Jeszcze innym sposobem na bady jest włożenie dysku do zamrażarki na kilka godzin a następnie podpięcie zimnego dysku i kopiowanie dużych plików na nim. Załatwi to powierzchnie dysku na amen :)
     
  17. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    Wy tak na powaznie.? . a jak powiedza ze to moja wina i ze ja to specjalnie zepsulem.? a jak tak bym oddal z tym moim problemem przyjeli by.??
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  19. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    Ooo. Dzieki Bardzo ;) A ten hddss.bin od Touch!'a ;) Aha jeszcze takie pytanie. Jak tak zrobie czy dysk bedzie normalnie dzialal.? i jezeli go np. sformatuje na poziomie konsoli to nic sie nie stanie.? a bede mial ten emulator gier z xbox'a .???
     
  20. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
    W konsoli formatować możesz nic się nie stanie a emulator musisz dodatkowo wrzucić na dysk pokazane jest w tym temacie co Ci wysłałem jak to zrobić
     
  21. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    To jak wrzuce ten emulator to juz ten dysk nie bedzie sie niczyl roznil niz jak byl orginalnie.? Wszystko bedzie mial.? Czy orginalny dysk cos jeszcze mial.
     
Wczytywanie...

Poleć forum