1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dyskiem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sirDonald, Maj 30, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. sirDonald

    sirDonald Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NIESTETY na wstępie muszę stwierdzić, że jakaś NIEKOMPETENTNA osoba zamknęła mój poprzedni temat po niespełna 6 godz. jego istnienia. oczywiście problem nie został rozwiązany, więc proszę nie zamykać tematu dopóki nie poproszę oto. Przez takie osoby muszę na nowo zaczynać ten sam temat i zaśmiecać, zapełniać niepotrzebnie forum. Teraz do tematu, przytoczę cały jego przebieg:

    Problem jest następujący: konsola jet przerobiona na rgh freestyle 3, mam dysk z laptopa 500 GB dokupiłem do niego obudowę na usb 2.0, sformatowałem go na fat32, podłączyłem pod usb w konsoli z przodu ale konsola go nie widzi, mam drugi 80 GB i z nim nie ma problemu, trochę inne mają wejścia w obudowach ale to chyba nie ma znaczenia. pomyślałem sobie trudno, wywaliłem go z obudowy i włożyłem go do konsoli jako dysk wewnętrzny, oczywiście go nie widział, sformatowałem go spod orginalnego dasha i zaczął go widzieć. No to do dzieła, wyciągnąłem go połączyłem do kompa a tam d...pa, teraz komputer go nie widzi, no nic, z powrotem do konsoli, utworzyłem folder "gry" wszystko ustawiłem w Manage Game Paths, i ze względu , że 80-ka działa poprawnie zacząłem z niej przegrywać gry na teraźniejszą wewnętrzną 500-kę. No i niestety tych gier mi nie widzi w : Library-xbox 360 games, ale co najciekawsze mogę je odpalić z File Manager. Czy da się te pare problemów rozwiązać, chciałbym podłączy go do kompa i żeby z kompa przegrywać bezpośrednio na niego, żeby móc ewentualnie podłączyć do usb w konsoli no i oczywiście żeby gry były widoczne w folderze z grami w xbox-ie. Dodam tylko że komp wykrywa dysk ale go nie widać w komputerze. Ale się rozpisałem ale chciałem żeby było zrozumiale.


    Zrob na tym dysku jedna partycje aktywna fat32. Konsola wykryje hdd, jeeli formatujesz dysk na konsoli windows nie wykryje zawartowci. Problem ze nie widzi gier, ustaw ścieżkę do hdd1. Jesli zrobiles wykasuj ustawienia fsd

    Dzięki za odpowiedź, jeżeli chodzi o dysk to była jedna partycja fat32 ale nie wiedziałem że są aktywne i inne, może faktycznie miałem jakąś nieaktywną. Ścieżkę to pewnie Ci chodzi o ustawienia w "Setting-Content Setting-Manage Game Paths" tam mam ustawione na Hdd1:\gry\ . jeszcze tylko jak byś mógł linka albo wytłumaczyć łopatologicznie jak wykasować ustawienia fsd, nie chce nic pochrzanić,szukałem ale jakoś mi te szukanie nie wychodzi . Z góry dziękuje .

    W ustawieniach FSD daj CLEAR DATA, albo najlepiej z menagera plików usuń folder DATA

    tak skończyła się rozmowa, ale problem istnieje dalej, clear data nic nie pomogło, usunięcie folderu DATA nie powiodło się, nie chce mi po prostu usunąć tego folderu wyskakuje coś w tym stylu "operation failed". Dysk podłączam do kompa no i nic z nim nie mogę zrobić, nawet sformatować go nie mogę spod windows-a dodam tylko, że mam windows 7. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jeśli chcesz dysk mieć na usb to musisz partycję fat32 mieć jako primary (podstawowa). Zrobisz to np programem Easeus Partition Master.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kup sobie takie urządzenie: TRANSFER KIT XBOX 360 POZNAN (3271803936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Dzięki niemu przy pomocy programu Exploler 360 przeniesiesz wszystko co będziesz z kompa na ten dysk.
     
  6. sirDonald

    sirDonald Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedzi,ale niestety dalej nie wykrywa mi dysku przez usb ani z przodu ani z tyłu. Easeus Partition Master pomógł, dało go się przerobić na fat32 podstawowy na ale konsola i tak ma to gdzieś,teraz to nawet File Manager nie widzi jego, drugi dysk mam 80 gb i nie mam z nim żadnych problemów, może ktoś ma jakieś inne rozwiązania ??
     
  7. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może obudowa usb niekompatybilna ???
    Mam jedną taką 2,5" SATA, z pc jakoś daje rady (tylko podłączona do gniazd płyty głównej),Xbox nie widzi (pyka tylko dioda i dysk nie startuje, jakby nie miał prądu na rozruch), w innej budzie działa
    Spróbuj G-parted wersaj CD zabotuj pc-ta z płyty, wejdź na hdd usun wszystkie partycje, utwórz nowy mbr, utwórz partycje primary FAT32
    Jeśli robisz go jako wewnętrzny to trzeba skonfigurować FSD, dodać ścieżki do folderów na hdd gdzie trzymasz gry i za każdym razem wykonać skan
    Nie napisałeś konfiguracji, gdzie trzymasz FSD (nie polecam 4GB pamięci SLIM, ani pamięci 256/512 z FAT Arcade, w takim układzie lepsze usb). Jak są z nim problemy to najlepszym rozwiązaniem jest przeinstalowanie od nowa
     
  8. sirDonald

    sirDonald Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc,masz u mnie browar, no w takim razie niestety mam na wewnętrznej 4 gb. No i tu Masz rację, też myślałem, że dysk działa bo diodka świeciła, na szczęście miałem możliwość oddania dysku, wziąłem nowy w innej obudowie i wszystko jest dobrze.

    temat do zamknięcia
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum