1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dyskiem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Fleder94, Czerwiec 20, 2010.

  1. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemka mam pytanie czy konsola moze uszkodzic dysk twardy tzn..juz przy 2 dyskach po zainstalwoaniu gry i graniu okolo 10 minut wyslkakuje komunikat "niemozna odczytac plyty" (kiedy gram bez instalacji gry wszystko dziala normalnie."Dzieje się tak przy wszystkich grach i demkach ,które sciągam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Rozpisz to dokładniej bo ni wuja nie rozumiem o co chodzi :D
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak po instalacji masz komunikat o przetarciu plyty szmatka to masz bad sektory na dysku. Trzeba by bylo go sformatowac i zobaczyc czy pomoglo.
     
  6. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    na bad sectory format nie pomoże za wiele co najwyżej prze lokuje je w inne miejsce. Jak już masz bady to z czasem będzie ich tylko więcej i więcej i ...
     
  7. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok ale to nie wina konsoli??
     
  8. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Może upadł Ci dysk albo konsola i z tego mogły powstać bad sector'y
     
  9. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nic nie upadlo tak bylo od nowosci.
     
  10. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Hmmm ale dwa dyski i tak samo?
     
  11. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jeden się zepsuł poszedł na gwarancję i przysłali drugi (tylko to chyba nie jest oryginalny dysk)
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    A ten pierwszy miałeś od początku? Zakupiony jako nowy?
     
  13. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    A jaka płyta g. konsoli? jaki rozmiar dysku? ile gb masz zajęte?
     
  14. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyta główna Jasper dysk 120gb miałem około 15gb zajęte dysk był kupiony osobno na allegro i mam prośbę wejdzie tu i jak możecie to powiedzcie mi czy jest to oryginał Dysk twardy 250 GB (nie mogę znależść kontaktu z tym sklepem)
     
  15. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    No raczej oryginał, ale jeżeli mówisz że już dwa dyski Ci się wykrzaczyły to może problem tkwi w konsoli. Ja mam chyba tak w komputerze. Dysk na Sata 1 - 120gb padł. Ok. Bad sectory. 5 lat miał. Drugi dysk kupiłem. 250 gb Sata 1 to samo po kilku dniach. Podłączyłem dysk 160 gb na IDE-ATA i śmiga z pół roku już. Dlatego wnioskuje że mam uszkodzone złącze Sata. Więc może coś ze złączem w konsoli?

    Edit: Ale wiesz pewności nie daje.
     
  16. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mogę na luzie zadzownić do MS i im powiedzieć co i jak to przyjadą po konsolę??
     
  17. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Znaczy zadzwonić możesz i pogadać o tym że Ci dwa dyski padły, opisz dokładnie problem, z tym że nie przyjadą - sam musisz wysłać.

    I jeszcze ważna sprawa masz przerobioną konsolę?
     
  18. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    To może dysk WD i nie działa.
     
  19. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak to WD, nie konsoli nie przerabiałem.
     
  20. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    No to MS go nie przyjmie....A poprzedni był MS?
     
  21. Fleder94

    Fleder94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie taki sam mi chodzi o to czy z konsoli nie mogło iść np. jakieś spiecie i dlatego się psuły i( tka pewnie kupię ten z ultimy).Jak ktoś ma do nich e-mail to poproszę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum