1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Dyskiem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ooxBARTUSxoo, Grudzień 29, 2010.

  1. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    Witam. Posiadam xboxa 360 Slim 250 GB. Moj problem polega na tym ze chcialem podlaczyc dysk z xboxa do PC i pozgrywac sobie jakas muzyke cos. podlaczylem poprzez SATA. Niby tam cos wykrylo jakies sterowniki zainstalowalo ale w moim komputerze tego dysku nie bylo zeby wejsc. Wgl. jakby nie byl podlaczony ale w panelu sterowania bylo widac ze PC go wykrywa. Wszedlem wiec w narzedzia administracyjne>zarzadzanie komputerem>zarzadzanie dyskami . Cos mi sie tam pokazalo o tym dysku o partycjach i mialem do wyboru MRT i GBT ( nie jestem pewnien czy dobrze podalem ale nie zapamietalem tego ) . Wybralem to 1 i pokzazal sie ten dysk tam i ze ma nie przydzielone miejsce. powiedzialem dobra pewnie nie idzie tak podlaczyc, odlaczylem wpinam do konsoli i zonk. wgl. mi go nie wykrywa. nawet sformatowac nie moge z poziomu konsoli. podlaczam po PC i zmieniam tam te partycje na to GBT chyba i tez nic pozniej robie na dynamiczny i tez mi nie wykrywa. Baaaardzo porosze o pomoc gdyz mialem tam zapisy gier, moj profil zapisany, gry zainstalowane, zdjecia na tym dysku i nie chce tego tracic :( bardzo prosze o pomoc.

    teraz go jeszcze przez przypadek sformatowalem ;// co teraz zrobic zeby dzialal na konsoli.? i czy jest mozliwosc przywrocenia danych.?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Niestety juz po dysku. Mozesz go.co najwyzej uzywac z pc teraz.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  4. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gdybyś użył jakiegoś programu, Xtaf v43, albo Xport360 to nic by się nie stało, a tak to uszkodziłeś bloki pamięci odpowiadające za wykrywanie w konsoli. Znajdź gości na allegro którzy sprzedają "gołe" dyski z kabelkiem, opisz im sytuację, być może dadzą radę coś z tym zrobić, chociaż szczerze wątpię. Jeśli nie da rady to pozostaje kupić taki dysk ;]
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    o danych na dysku juz mozesz zapomnieć . . .

    PC nadpisał ci sektor rozruchowy dysku
    można go sformatowac pod PC i tylko na kompie używać lub

    wg. tego poradnika spróbowac naprawic ten sektor
    >>> Fix / Restore original 20/60/120 GB HDD after Xplorer ruins it
    tutek dotyczy dysków 20/60/120GB więc dodatkowe dane do 250GB musiałbys od kogoś zdobyć
    nie wiem tylko co namieszałes jeszcze z tymi partycjami ???
     
  6. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    No z tymi partycjami tez nie wiem o co chodzilo ;/ a jezeli bym zrobil tak jak robia ci co maja e dyski WD zeby mi tylko go wykrylo i sformatowal z poziomu konsoli.?
     
  7. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
  8. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    A wiec z tymi partcjami pokazalo mi sie chyba inicjowanie czy wykrywanie dysku cos takiego i musialem wybralem MRT .. Proosze o pomoc ;(
     
  9. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Nie znam sie na tym ale... jesli mialem na nim zdjecia to juz go musiales kiedys podpinac [tak ze dzialalo wszystko]. Nie mogles go teraz podlaczyc tak samo?
     
  10. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    zdjecia zgralem przez plyte.
     
Wczytywanie...

Poleć forum