1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dyskiem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bosspawel, Luty 27, 2009.

  1. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z połączeniem dysku zewnętrznego z moim X360. Dziś nabyłem dysk zewnętrzny 30gb (nie mam linku z allegro - aukcja już znikła a ja odebrałem osobiście ale inny lepszy :] ). No a teraz o co mi dokładnie chodzi - podłączam dysk do PC i malina, wszystko działa pięknie. Nagrałem 2 piosenki żeby zobaczyć czy pójdą na X360 ale konsola nawet nie wykryła żadnego dysku, jedynie MU (Memory Unit). Słyszałem, że trzeba jakoś skonfigurować dysk. Podpięty jest pod USB (wiadome chyba ^^) i nic oczywiście nie wykrywa, ale kiedy podłącze tel mogę spokojnie wejść w każdy folder przejrzec fotki i posluchac muzy.
    BARDZO PROSZE O POMOC - pozdrawiam Paweł :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    skoro ma 30gb to nie może być oryginalny dysk a z tego co się orientuje to m$ ma blokady przed wszystkim co nie ich i widocznie w tym przypadku tak jest (oczywiście niektóre podróbki działają) pozostaje ci sprzedać ten syf i kupić nowy oryginalny
     
  4. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    aaa to cię nie zrozumiałem ja myślałem, że ty kupiłeś dysko do x'a w takim wypadku nie jestem w stanie ci pomóc
     
  6. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A słyszałem że jakos ten dysk skonfigurować trzeba. Wiecie coś o tym?? :]
     
  7. AdrianoKrK

    AdrianoKrK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    ten dysk jest ATA a pownien byc SATA (jezeli sie myle prosze o poprawke)
     
  8. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Taki dysk nie podejdzie do xboxa , musi być WD z Seri BEVS ,
    Wszystko jest na forum , wystarczy poszukać ...
     
  9. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A da się to zmienić jakoś? z tego ATA na SATA czy tam z WD na ta Serie BEVS
     
  10. furman11

    furman11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wschowa
    No jedyne chyba wyjście to kupienie nowego dysku a najlepiej kup oryginalny dysk do XBOX 360 nawet może być używany.
     
  11. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To kto sprzeda? Są jakieś małe bo mam ograniczenie kasy do 130zl :)
     
  12. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To wszyscy macie DZIĘKUJE ^^ Wielkie dzięki :)
     
  13. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
  14. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mi to się wydaje że ten dysk powinien działać jak zwykły pendrive... może po prostu xbox nie ma sterów żeby zobaczyć co jest w środku... taka pechowa obudowa do której brakuje sterów? dziwne ale takie moje zdanie jest

    bo to wszystko o WD BEVS dotyczy dysków które chce się podłączyć do xboxa zamiast oryginalnie dodawanego do premium i elite
     
  15. furman11

    furman11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wschowa
    Za tą kasę powinieneś kupić dysk 20 Gb z Allegro ale obecnie nie ma, Szukaj okazji.
     
  16. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak mylisz się. Kolega pisze o dysku zewnętrznym czyli dysku pod port USB.
    Mylisz się. Każda pamięć masowa na złączu USB będzie działać z XBOX 360.
    Dyski WD BEVS to dyski ze zmienionym sektorem rozruchowym które można zastąpić zamiast dysku oryginalnego na porcie SATA.
    Odpowiedz nie związana z pytaniem.
    Jeden myślący :)


    Dyski zewnętrzne będą działać bez problemu na XBOX 360. Jedynym warunkiem jest użycie systemu kodowania partycji przed którymi xbox nie jest zabezpieczony a raczej otwarty czyli partycjami z systemu MAC OS HFS oraz HFS+.
    Partycje HFS+ utworzysz za pomocą programu MacDrive.
    Dysk będzie bez problemu widziany w systemie plików Windows jak i MAC OS
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    czy wy wiecie w ogole o czym piszecie?
    koles podpina zewnetrzny dysk na usb
    taki zadziała kazdy pod warunkiem ze bedzie sformatowny w fat32 (to mozesz zrobic z poziomu windowsa) albo w macowym HFS (tu juz trzeba wiecej wiedzy)
     
  18. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    formatuj FAT i ciesz się gigabajtami :pP
     
  19. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedzcie mi jeszcze tylko jak :
    Jak sformatować do tego FAT?
    Jak utworzyć patrycję HFS+ za pomocą MAcDrive?
    Pomozcie mi ^^
     
  20. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobilem cos takiego :
    Mój Komputer (PPM) -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami -> PPM na dysk zewnętrzny -> Formatuj -> System plinków -> Fat 32
    Ide sprawdzić czy zadziała.
    Nadal nie wiem jak utworzyć tą partycje HFS+ . Pobrałem to MacDrive i nie wiem co dalej :(
     
  21. bosspawel

    bosspawel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pod tym FAT nadal nie wykrywa go na konsoli -.-
    HELP ^^
     
Wczytywanie...

Poleć forum