1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Dyskiem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Busi, Marzec 20, 2012.

  1. Busi

    Busi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam,
    jeżeli był już taki temat to przepraszam szukałem ale nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi.
    a więc tak, posiadam konsolę xbox 360 S. [czarna + dysk 250 gb] był mi potrzebny dysk do przeniesienia plików ponieważ musiałem zmienić system musiałem zachować dane projektów i nie mogłem czekać więc pomyślałem o dysku z konsoli. a więc podłączyłem dysk włączyłem explorer 360 wykryło dysk w tym programie chciałem przenieść pliki lecz zrezygnowałem bo w tym samym czasie dostałem przenośny dysk na skopiowanie plików. więc odłączyłem dysk podłączyłem do konsoli i wróciłem do swoich zajęć. po skończonej pracy chciałem się odprężyć włączam konsolę a tutaj stary soft brak moich profilów , i nie wykrywa mi pamięci na dysku . i tutaj pytanie co mogę teraz zrobić ? da się jakoś sformatować z poziomu komputera ten dysk itd. ? na xboxa mam raczej gwarancje bo nie mam go za długo :) pozdrawiam !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Busi

    Busi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Nikt nie zna przyczyny ?
     
  4. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Podłączałeś swój dysk do PC, dobrze rozumiem ?

    Jeżeli tak to PC skonfigurował dysk Xbox'a pod siebie i dlatego nie działa on już na konsoli. Czytałem, że tego nie da się już naprawić...
     
  5. Busi

    Busi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Tzn dysk nie był wykrywany w systemie. tylko po przez program Explorer360. czyli teraz tylko dysk nada się pod komputer a do konsoli nowy ? a co z gwarancją ? bo to jest uszkodzenie systemowe a nie sprzętowe czy mam szanse na wymianę dysku ?. nie uważacie też za dziwne że w Slimie dysk jest pod SATA a podłączenie pod komputer = uszkodzenie dysku ? . dla mnie m$ ma chorą politykę .

    Dziękuję za odpowiedź :)
     
  6. Busi

    Busi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Już wiem co i jak ale potrzebuje waszej pomocy :)
    Potrzebowałbym pliku hddss.bin z dysku ST9250315AS [250gb]
    jak by ktoś miał to bym był bardzo wdzięczny :) ponieważ akurat do tego dysku nie ma na internecie. :(
     
  7. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj najpierw na hddss.bin z poradnika o konfigurowaniu nieoryginalnego dysku. Konsola na pewno nie zobaczy go jako 250gb ale tą pojemność prawdopodobnie będziesz mógł wykorzystać mimo tego.
     
  8. bartula

    bartula Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podepne się tutaj ze swoim pytaniem.
    Do tej pory w xboxie mialem dysk 60 giga, zakupilem nowy wiekszy.
    Jak powinna wyglądać poprawnie przeprowadzona przeprowadzka?
    Nowy dysk do konsoli, potem jakis format, a co z danymi ze starego dysku? zassac wczesniej jakies katalogi po ftp do kompa i wrzucac na nowego potem?


    pozdrawiam
    bartula
     
Wczytywanie...

Poleć forum