1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dzwiekiem 5.1 w x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez limited2, Luty 19, 2011.

  1. limited2

    limited2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    moj pierwszy post wiec z gory sorry za niedociagniecia.
    Co prawda mam konsole juz ponad 2 lata ale problem mnie poprostu przerosl...poczatkowo wszystko bylo ok...konsola podlaczona optykiem do kina domowego a w systemie konsoli ustawione na dd 5.1 i wszystko smigalo. nagle przestalo z niewiadomych wzgledow...kombinowalem a w zasadzie tylko sprawdzalem ustawienia konsoli i amplitunera i wszystko jest tak jak byc powinno. musialem przelaczyc dzwiek w systemie konsoli na cyfrowe stereo. wtedy dzwiek jest ale nie taki jaki mnie zadowala. taka sytuacja byla przez rok czasu.myslalem ze mi cos w konsoli padlo ale olalem temat z lenistwa. az tu nagle ze 2 tyg temu sciagnalem aktualizacje i pokusilo mnie zeby sprawdzic ten dziwek...przelaczylem na 5.1 i...DZIALA...no ale co z tego jak juz znow nie dziala:(:( nie mam pojecia co tu jest grane. dodam ze przy uruchomieniu konsoli zanim zaloguje mnie do xbox live wszystko jest dobrze. jak to ugryzc?? pomocy bo mnie juz krew zalewa...z gory dzieki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A może coś w amplitunerze padło? Może go spróbuj skonfigurować z konsolą jeżeli mówisz że wszystko jest okej jak konsola nie jest wlaczona.
     
  4. limited2

    limited2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w amplitunerze jest ok, nawet jak sie konsola wlacza jest dobrze, dopiero sie sypie jak zaloguje mnie do xbox live. wtedy zadnego dzwieku z siebie nie wydobywa. jestem zmuszony ciagnac na cyfrowym stereo:/:/
     
  5. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  6. limited2

    limited2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wlasnie nie ma zmiany. ciagle brak dzwieku. nie kumam
     
  7. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Kino domowe śmiga z innym sprzętem normalnie ?
     
  8. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Zacznijmy od sprawdzenia amplitunera, polecam podłączyć np: dvd, dekoder satelitarny albo lapka czy kompa optykiem o ile masz taką możliwość, sprawdź czy działa 5.1 na tym sprzęcie wtedy można wykluczyć winę wzmacniacza i prawdopodobnie coś w klocku się obsrało.
     
  9. limited2

    limited2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    amplituner dziala dobrze, mam podlaczone i tv, dvd i wszystko jest ok...na pewno jest cos w konsoli tylko ze nie moge sie dolapac co

    w ogole cos mi sie zje*alo w klocku bo nawet nie moge sie polaczyc z lapem przez media playera ani przez media center...w lapie nie widzie extendera a w klocku kompa...wczesniej dzialalo wszystko. nie mam pojecia co z tym gratem sie stalo:/
     
  10. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Nie pisz post pod postem, edytuj.
    Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, X klocek się obsrał, jak masz gwarancje to do serwisu go odeślij.
     
  11. limited2

    limited2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gwarancji juz nie mam. poza tym nie mam pewnosci czy na pewno jest cos zepsute bo jak pisalem w pierwszym poscie, ostatnio dzialalo tak jak powinno a wydawac kase na naprawe to sie nie kalkuluje. liczylem ze ktos mial podobny problem i wie gdzie mozna lapy wsadzic zeby bylo ok
     
  12. kamykle

    kamykle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hm dziwne troszke, ja w lapciaku np mam cincze na cincze, to nic ze stereo, a nie dolby sourround, ale przynajmniej, nie uposledza mnie to, ze z 3-ech kabli, co podpinalem jeden to dzialaly albo po 2 glosniki albo centralny i tuba...
    I teraz do tego podlaczylem monitor ixboxa i dekoder cyfrowy...ALe Ty na pewno miales karte na 5.1...Moze cos sie spalilo? Byles w serwisie pytales? moze z koncowkami cos, albo z tym amplitunerem jak sie bawiles, albo po prostu w ustawieniach karty masz wlaczone na glosniki, to zmien i powinno hulac, jak talala:) Jak nie bedzie dzialac to pisz, chetnie pomoge:) Pozdr:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum