1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dzwiekiem w filmach

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fanatyk22, Marzec 19, 2011.

  1. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam problem konsole slima mam podłączonego do tv Sony Bravia na engine 2 przez oryginalny kabel HDMI wszystko jest cacy gry chodzą internet chodzi ale dzisiaj napotkałem problem wszystkie filmy jakie chcę oglądać przez neta na konsoli nie maja dzwięku. Obraz jest wszystko ładnie pięknie ale dzwięku nie ma pobrałem nawet film z dodatków do gears of war 2 i też nie ma dzwięku wszystkie filmiki z gier lipa!!! nie wiem siedziałem nad tym chyba 3 godziny i nic. Jedynie co mi chodzi dzwięk to jak jest w konsoli co nowego kupić i tam takie filmiki są to chodzi ale gdy sciągnę lub pokarz video z gier nie ma dzwieku tylko obraz.... Pomocy:( Ktoś ma jakiś pomysł...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nikt nie potrafi mi pomóc bo walcze z tym a nie ma rezultatów...
     
  4. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na prawdę nikt mi nie pomoże?
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    A próbowałeś na innym kablu np. Component ?
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zmien glosnosc na max.
     
  7. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak głośność na max jak w grach dzwięk jest w filmikach na necie co nowego też jest ale jak włączę film ten np. przed kupnem gry mozesz sobie obejrzeć trainer z gry wtedy pojawia sie obraz dzwięku nie ma jak sciągne film na dysk z neta tak samo dzwięku nie ma jak poruszam sie w konsoli dzwięk jest grach również w zapowiedziach tez ale w trainerach z gry i filmikach sciągniętych już nie!!!
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    może te filmiki nie mają dźwięku :)
     
  9. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Już było proponowane ? Dźwięk w menu jak i w grach ma więc to nie wina kabla.
     
  11. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    było proponowane, ale nie odpowiedział. za to twoje pytanie o dźwięku w filmach jest conajmniej bezsensowne...
     
  12. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Glosnosc na max w ustawieniach odtwarzacza, a nie telewizora...
     
  13. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No pewnie bezsensowne wyłączyłem telewizor i wyłączyłem konsole dzisiaj i włączyłem ponownie i mam dzwięk!!!! co to za wina była? Nic nie robiłem teraz z kilka razy włączałem i wyłączałem konsole i dzwięk jest dlaczego przed tym nie było wczoraj mysłałem ze zwarjuje... Dziwne jest to że tylko w tych głupich filmach nie było a teraz samo sie naprawiło? Dziwne miał ktoś juz tak?
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Na pewno była to wina filmów,a nie twojego sprzętu :)
     
  15. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    może chwilowy problem z konsolą, pierwszy raz o czymś takim słyszałem :) też miałem tak, że mi dźwięk nie chodził, ale to we wszystkich grach/filmach, okazało się, że wina kabla ;)
     
  16. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W końcu rozwiązałem problem to znaczy przyczyna nie tkwiła w konsoli i w kablu problem stanowi telewizor. Gdy mam ustawiony na HDMI 3 jako cyfrowy poslat potem w menu telewizora przezuce na konsole to dzwięk jest wszedzie tylko nie w odtwarzanych filmikach. Żeby to uniknąć gdy sie przeżuci na HDMI na wybrany kanał u mnie 4 trzeba wyłączyć tv i właczyć lub przeżucić przyciskiem szybkiego przełączanie na TV ale przejscie przez menu w SONY przycisk HOME przy włączonej konsoli dzwiek znika .... Dziwne ale ten telewizor jest nowy kupiony razem z konsolą ciekawe co z nim nie tak?
     
Wczytywanie...

Poleć forum