1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dźwiękiem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez MatGar, Grudzień 19, 2009.

  1. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, mam podłączonego xboxa kablem hdmi, i zmodyfikowanym kablem vga żeby mieć dźwięk. I jak np przed chwilą grałem i wszystko było ok, to włącze za parę minut i znowu nie będzie dźwięku. Musze odłączać i podłączać ten kabel vga z 10 razy i dopiero jest tak jak powinno być :( Wie ktoś o co chodzi? bardzo prosze o pomoc.

    Zacznij dobrze nazywać tematy! // Pablooo88
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rafaltomb

    rafaltomb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam tylko podłączoną konsolę tylko kablem hdmi i wszytko mam dźwięk , obraz...
     
  4. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale ja mam podłączonego xboxa do monitora, nie do TV
     
  5. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    a tak kombinacje tez jestem na tym etapie i wole kupic kabel VGA do xboxa tkai jak byl w starszych modelach i bedzie ok.. a jakos nieodczuwalna i tak co do HDMI jesli podlanczasz do monitora
     
  6. Kamils

    Kamils Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moim zdaniem to HDMI oplaca sie tylko w TV full HD :p Wiec jak masz Monitor to kup zwykly kabel do polaczenia monitora z xboxem i bedzie ok :)
     
  7. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam ten kabel, bo wcześniej miałem podłączonego do monitora bez hd, ale teraz kupiłem monitor z hd i jak już go mam to chciałem mieć to hd wykorzystane
     
  8. Kamils

    Kamils Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O ile sie nie myle to kabel HDMI przenosi tez dzwiek. Jezeli monitor nie ma glosnikow to sprobuj podpiac sluchawki do monitora.
     
  9. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie ma monitor niestety głośników, a jak próbowałem podpiąć głośniki to nie było głosu. Z słuchawkami nie próbowałem.

    Odziwo, jak skończyłem grać przed jakąś godzinką i byl głos, i teraz włączyłem z ciekawości, to wszystko było good. Sprawdzę jeszcze za godzinkę i dam znać
     
  10. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odświeżam. Pomoże ktoś??
     
  11. wojtekstepien

    wojtekstepien Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siema ja mam xbox 360 core i tv full hd i chce go podłą czyć jakim kablem vga czy component czy będzie obraz w hd pomóżcie bo niewiem wielkie dzięki
     
  12. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przecież w core nie masz wejścia hdmi, więc tak trudno się domyślić ?
     
  13. zniwi123

    zniwi123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Witam
    tez mam problem z dzwiekiem a raczej z jego brakiem ale tylko gdy chce odtworzyc dvd cala reszta jest ok (gry, divxy, mp3, dashboard). Kilka miesiecy temu odtwarzalem dvd i bylo ok a teraz jest lipa.
    Przeszukalem forum ale nie znalazlem nic takiego :/
    zna ktos moze rozwiazanie tego problemu ?
     
  14. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Upppp Pomoże ktoś?? Jeszcze raz wszystko dokładnie opiszę. Mam xboxa podłączonego kablem HDMI do monitora, jednak nie mam głosu, więc musiałem zdjąć obudowę z kabla vga i go podłączyć. No więc podłączyłem wszystko gra, skończyłem grać, włączam konsolę za jakieś 3h i znowu głosu nie ma. Teraz muszę włączać i wyłączać kabel 10, albo i więcej razy aż w końcu załapie dźwięk, bo raz jest dźwięk a obrazu nie ma, a raz odwrotnie. Co mam robić, pomóżcie!!!
     
  15. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Upp Pomoże ktoś??
     
  16. Q.T.R.I.X

    Q.T.R.I.X Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Witam może podepnę się pod ten temat ponieważ stałem się posiadaczem x360 i zakupiłem kabel hdmi wszystko pięknie działa lecz czasami jak włączam konsole to słychać jak by dźwięk "Mono" takiej gorszej jakości i on cały czas jest np w grach,itd proszę o pomoc.Pozdrawiam
     
  17. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    MatGar
    Najpierw spróbuj tego: Ustawienia systemu--> Ustawienia konsoli--> Wyświetlacz--> Wyświetl wykryte ustawienia--> Włącz/Wyłącz
    Zrestartuj po tej zmianie konsole.
     
  18. technic

    technic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Qtrix, sprawdz czy z ustawieniami TV jest wszystko ok a jak nie to :

    Ustawienia systemy -> Ustawienia konsoli -> Dzwięk -> Cyfrowe wyjście dzwięku -> i ustaw Dolby Digtial 5.1.

    Sam tak mam a nigdy nie zmienia mi jakości.
     
  19. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    No, technic ma racje
     
Wczytywanie...

Poleć forum