1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dzwiekiem,

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez JaCyNa, Czerwiec 19, 2010.

  1. JaCyNa

    JaCyNa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakÓw
    Witam mam głosniki od komputera i chcialem je podłączyc do xboxa, i zrobilem to w nastepujący sposób, kupiłem przejściówke z jacka 3,5 na dwa cinche , i potem tak:D : konsole mam podłączona kablem HDMI, podpiołem ten kabel do xboxa
    HTML:
    http://images.pcworld.com/news/graphics/131322-xbox_cable1_350.jpg
    ido tego kabla podpiołem te dwa cinche, a do przejsciówki jacka 3,5 i niestety głos mi szedł strasznie cicho jak puscilem muzyke to wogole nie było słychac słow , tylko melodia ale i tak bardzo słaby był dzwięk , jest na to jakis sposób ... zrobie zdjęcie, i wrzuce zeby pokazac jak to wygłądało dokładnie.

    Tutaj dodaje zdjęcia jak to wygląda:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    podłączyłeś dobrze
    nie wiemy tylko jakie masz te głośniki
    i jak do nich jest to wpięte ? czy ta jasna wtyczka to jest ich wejście ?
    i czy mają wbudowany wzmacniacz ?
    i czy podkręciłeś głośność ?
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak w ustawieniach zmień dżwięk z 5.1 na stereo. (opcje xbox)
     
  5. JaCyNa

    JaCyNa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakÓw
    Mam głosniki 2+1 i to moze byc przyczyną, sa togłosniki do komputera.
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    to że to są 2+1 nie ma żadnego znaczenia
    powinny normalnie działać
    zmieniłes ustawienia w xboxie tak jak ci @akir19 napisał ?
     
  7. JaCyNa

    JaCyNa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakÓw
    tak,zmienialem tam na stereo ale nic... dalej lipa...
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    no to tak musi być nic nie zrobisz
     
  9. JaCyNa

    JaCyNa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakÓw
    moze dlatego ze mam podłączone przez HDMI...
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a jak podłączysz te głośniki do komputera to grają głośno ?
    zrób fote tych głosników ,jaki to model ? i gdzie dalej biegnie ten kabelek ? :)
    do jakiego wejścia w głosnikach ?
     
  11. D3N

    D3N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bullerbyn
    Moim zdaniem wina przejsciówki Xbox->czincze daje 80% ze to to ! spróbój delikatnie wyciagnac jacka tak o 1-2mm samca - z samicy i zobaczysz ... ?
     
  12. D3N

    D3N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bullerbyn
    Wypnij hdmi z konsoli i ja włącz i zobacz czy dzwięk hula normalnie ? p.s w tv niemasz gniazda słuchawkowego zeby tam podpiąc głosniki ???
     
  13. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ja to wnioskuję że masz to podpięte do kompa poprzez line in sprawdź w kompie głośność wejscia liniowego albo w sterowniku dźwięku.
     
  14. Boje Sie Ludzi

    Boje Sie Ludzi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    na wsi
    jak podlaczyles konsole przez hdmi to podłącz tego jacka z głośników do wejścia sluchawkowego monitora/ tv. ja tak zawsze łącze z tv bądź monitorem i gra. tez mam głośniki od komp, a hdmi przecież idzie obraz + dźwięk więc po co sie bawić w milion kabli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum