1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z dźwiekiem..

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez karix, Lipiec 4, 2011.

  1. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Posiadam konsole Xbox 360 elite 120 gb i gram na kablu hdmi.. Jeszcze dzisiaj rano grałem i wszystko było tak jak powinno być, naszła mnie ochota zagrać teraz, podłączam kabel hdmi jak zwykle do xboxa zmieniam kanał w tv i tu 1 zmiana, rozdzielczość 640 a nie full hd.. Wchodzę w opcje patrze, jest full hd ale inaczej w ogóle wpisane, wcześniej miałem 1080i 1080p jeśli chodzi o te największe, a teraz po prostu 1940 bodajże na 1080.. Nie patrząc na to zmieniłem, ale kurna głosu nie ma.. Grzebałem w opcjach próbowałem na jakieś 3 ustawienia dać dźwięk, na każdej nic.. Postanowiłem wziąć ten standardowy kabel który dostałem w zestawie, podłączyłem do starszego tv, działa jest głos.. Czy coś mogło się uszkodzić ? Może wina kabla ? Ale dzisiaj rano jeszcze wszystko było w porządku, prosiłbym o szybką pomoc..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    albo kabel albo uszkodzone gniazdo albo kontroler portu.
     
  4. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    duże jest prawdopodobieństwo że gniazdo padło ?
    porty mam 4..
     
  5. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    prosiłbym aby wypowiedzieli się też inni.. ;)
     
  6. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    w ustawieniach TV sprawdzałeś? Może coś przestawiłeś, jaki masz TV?

    Możliwe że to wina kabla lub.... wyjścia HDMI w konsoli.
    Jak masz możliwość sprawdź na tym samym TV inny kabel HDMI lub przez VGA
     
  7. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tv kupione 3 miechy temu, nie powiem Ci dokładnie, model Samsunga 40 cali led full hd..
     
  8. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    model masz z tyłu TV na naklejce na pewno zaczyna się na UE40.....
     
  9. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie posiadam innego kabla, jest tylko 1 do kina domowego i do xboxa ( cały czas przełączany na czas używania boxa) miałem zamiar kupić ten nowy ale teraz kasy nie było, nie wiem co to VGA więc ;/ kabel to jeszcze fraszka, po prostu boje się o te gniazdo w boxie.. UE40C5000
     
  10. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
  11. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak mam go i podłączałem do starego tv, jest dźwięk, jedynie na kablu HDMI nie mam ..
     
  12. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
  13. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jednak wolałbym grać na tym hdmi, pożyczę od kumpla jakiś inny kabel hdmi i zobaczę czy będzie działał czy też nie, nie ma dużej różnicy między tym kabel a kablem hdmi ? zależy mi na graniu w tych największych rozdzielczościach a tv jest do tego odpowiedni..
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokladnie sprawdz inny kabel

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  15. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a np taki kabel KX1A KABEL VGA XBOX 360 GOLD PLATED OKAZJA! (1680876539) - Aukcje internetowe Allegro będzie obsługiwał full hd i wszystko będzie zgodne ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum