1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Easy Capem ! Proszę o pomoc !

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Michał Yagami, Luty 7, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Michał Yagami

    Michał Yagami Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Posiadam Video Grabber Easy Cap i mam z nim mały problem. Mianowicie dręczy mnie pewien komunikat, który przerywa mi nagrywanie po 10 sekundach. Komunikat brzmi następująco: No video was captured. Please check if there is any input signal. There may be no device selected.
    Można z tego wywnioskować, że po 10 sekundach najprawdopodobniej easycap traci sygnał z komputerem (mogę się mylić). Utrudnia fakt, że gdy nie nagrywam, urządzenie sygnału nie traci. Zapomniałem napisać najważniejsze; nagrywam programem Ulead Video Studio SE DVD. Może jakiś inny soft załatwi sprawę ? Proszę o pomoc !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    cześć,

    nagrywasz przez tuner ?
     
  4. Michał Yagami

    Michał Yagami Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, nagrywam EasyCap'em DC60
     
  5. piwo25

    piwo25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    SIemanko,mam ten sam problem co ty z tym wyjątkiem że użwywam VIDEO DVR zamiast EASYCAP'em. Kazde nagranie po 4 do 10 sekund kończy sie komunikatem "no video was captured. please check if there is any input signal. there may be no device selected"...próbowałem na laptopie i komp. stacjonarnym z tym samym efektem. Również używam Ulead Video Studio.
     
  6. Michał Yagami

    Michał Yagami Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja też nagrywam VIDEO DVR, ale to to samo co EASYCAP, nawet model ten sam; DC60
     
  7. Szuwar_R

    Szuwar_R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spróbuj programu DScaler :)
     
  8. Michał Yagami

    Michał Yagami Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W DScaler gdy wybiorę Soruces > OEM Device(sterownik urządzenia), to na dole pisze: No Video Signal Found
     
  9. piwo25

    piwo25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hej,
    Dla mnie udało się nagrać DScaler'em. Przy pierwszym odpaleniu programu również miałem czarny obraz oraz przy wyborze Soruces - OEM Device- No Video Signal Found jednak przy kolejnym odpaleniu programu wszystko było ok...problem w tym iż jakość nagrywania w DScaler jest kiepska, program posiada bardzo mało formatów nagrywania w porównaniu do Ulead Video Studio. Najważniejsze że jestem już przekonany o tym iż urządzenie (VIDEO DVR) jest sprawne. Wydaje mi sie że chodzi o jakies plug-in'y bądz divix których jest brak bądz które uniemożliwiają nagrywanie w Ulead Video Studio. Znacie jeszcze jakieś programy do zgrywania które posiadają podobną liczbę formatów nagrywania jak w Ulead Video Studio???
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum