1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Ekranem i Dzwiękiem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Zernat, Listopad 13, 2009.

  1. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Przeszukałem forum funkcją "szukaj" ale znalazłem tylko odpowiedź na część moich pytań.

    Historia:

    Przenosiłem X klocka od telewizora do mojego monitora CRT zważywszy na to że będzie lepszy obraz, grafika i będzie widać litery. Monitor ma rozdzielczość natywną 1024 x 768 czy cośtam koło tego :p

    Problem nr 1

    Po prostu trzęsie się obraz. To jest spowodowane chyba tym że jest włączone odświeżanie 65 HZ na moim monitorze da się ustawić 85 HZ i wtey się nie trzęsie. Jak ustawić takie odświeżanie by na klocku też tak było lub żeby chociaż się nie trzęsł obraz ?

    Problem 2

    Gdzieś już widziałem taki temat na forum ale nie mogę go znaleźć. Za literkami na klocku są takie małe obwódki takie jakby cienie które te litery rzucają. Na telewizorze tak nie bło. Czy to tak powinno być ? A jeżeli nie to jak się tego pozbyć ?

    Problem 3

    Żeby podłączyć w pełni klocka razem z dzwiękiem to musiałem zakupić taką oto przejściówkę:

    [​IMG]

    Jak widać na mini jack jest męskie wyjście. Co uświadomiłem sobie to teraz. Próbowałem je odłączyć do głośników jako "słuchawki" ale nie działa. Czy da się to jakoś inaczej podłączyć zęby działało ? Czy koniecznie muszę kupić nową przejściówkę z żenśkim wyjściem ?




    Będę wdzięczny za wszelką pomoc. I będą lecieć "Dziękuję" :D

    Być może były już gdzieś takie pytania ale jak wpisywałem moje frazy to wyskakiwały taki tematy:
    "Zamienię Samsung Omnia"
    "Szukam najbardziej brutaljnej gry"
    "Która gra ma najładniejszą grafikę ?"
    To w zasadzie nie wiedziałem nawet co wpisywać w szukajce. Czekam na pomoc i z góry bardzo dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Tez mialem klocka podlaczonego pod CRT 15 i 17 cali wiec wiem nieco o tym temacie.

    Problem nr. 1: Odswiezanie ustala zrodlo obrazu wiec w tym przypadku nie da sie nic zrobic bo na x360 nie ma mozliwosci zmiany odswiezania niestety. Dlatego zakupilem LCD ;)

    Problem nr. 2: Kiepski kabel VGA jesli sa to duze cienie, bo jesli male to normalka.

    Problem nr. 3: Mozna to rozwiazac inna przejsciowka co sie mija z celem. Kup z zenskim jackiem 3,5mm. Koszt 2 zl ;)
     
  4. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Czyli nic nie da się zrobić z tym trzęsieniem ? Tylko nowy monitor tak ? A co do cieni to są małe i występują tylko w menu Xboxa ale na TV ich nie widziałem ... nie żebym coś wogóle widział na TV . Co do dzwięku to kupuję nową przejściówkę. Ale tą trzęsienie mnie martwi ... na pewno nic się nie da zrobić oprócz nowego monitora ?
     
  5. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    No nie wiem jak Ty, ale ja w opcjach wyswietlania nie znalazlem nic odnosnie zmieniania odswiezania. Moze kiedys wyjdzie jakas poprawka na to. Na LCD to nie przeszkadza.
     
  6. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Czyli gdybym tak chwilowo kupił jakiś zwykły LCD za 2 stówy. To po kłopocie tak ? Przeglądałem właśnie w ceneo ale te LCD też mają odświeżanie 60 HZ :/ Na LCD nie widać tego trzęsienia ?
     
  7. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    No pisalem, ze na LCD nie ma tego problemu. Poczytaj na jakiej zasadzie dzialaja te panele. Ja kupilem uzywany LCD z matryca MVA za 280 zl. Kolorki lepsze niz na CRT :)
     
  8. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Jednak przetestowałem dokładniej i jest w porządku. A co do monitora to zbieram kaskę i kupuję coś w stylu 23 cale Full HD i HDMI :yeye:
     
  9. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
  10. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Wiem właśnie tam mi go polecili :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum