1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z F1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kaz1991, Październik 6, 2010.

  1. kaz1991

    kaz1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam pobrałem grę f1 2010 i mam taki problem po wypaleniu gry xbox nie widzi gry tzn otwieram dvd i jest tylko logo xboxa gra nie chce się odpalić czego to jest problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kaz1991

    kaz1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze to wina dashborda ? zainstalowalem niby tego nowego co mozna grac w demo z pendriva?
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jaki masz iXtreme?

    W ABGX360 wszystko było ok?
     
  5. kaz1991

    kaz1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ixtreme 1.61 np gra N3II ktora ma wave 6 działa a o to log przed chwila go zrobilem bo nie mialem abgx

    -------------------------------------------------------------------------------
    \\//\\//\\//\\// _ |_ _ \ \/ /_ _ _ \\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\\ (_||_)(_|/ /\ \_||_ | | //\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ------------------------_|------_||_||_|--v1.0.2-------[http://abgx360.net]----

    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    E:\F1.2010.PL.PAL-SZOPASQUAD\f1szopasquad.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "E:\F1.2010.PL.PAL-SZOPASQUAD\f1szopasquad.iso"
    Size: 7838695424 bytes (SplitVid 3rd or 4th wave)
    Files in ISO: 11, Folders in ISO: 2
    Total bytes used: 4283864340 (58.69%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: game_unity_x360_m.exe
    Original PE Timestamp: 2010/08/19 20:33:29
    Game Name: F1 2010(TM)
    Publisher: Codemasters Software Company Limited
    Genre: Racing
    No Avatar Awards
    Achievements: 50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = 24594D7D
    XEX Media ID: 4ABD1C127116C18B5287B972-73F1B66E

    Region Code: 0x00FF0000
    PAL

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2010/08/23 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2010/09/07 05:07:54
    SS Version: 1
    SS CRC = 119D8DC1 (RawSS = 436E702C)
    SS Media ID: 4ABD1C127116C18B5287B972-73F1B66E (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2010/08/23 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = 26E7CDBE
    DMI Media ID: 4ABD1C127116C18B5287B972-73F1B66E (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 2A4CCBD3
    PFI is incorrect based on the date this game was authored (should have matched
    at least 4th wave)

    Video partition found
    Video is zero padded
    Video CRC = 0E58FB9D (V0 = CF942E7B, V1 = 4809B37A)
    Video partition is incorrect based on the date this game was authored (should
    have matched at least 4th wave)

    Stealth check failed!

    Starting AutoFix
    Looking for 119D8DC124594D7D.ini in the online verified database
    There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini for this Xex/SS combination
    Looking for a verified ini that matches this Xex...
    Looking for Xex_24594D7D.ini in the online verified database
    There is no verified rip of Xex CRC 24594D7D in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    Attempting to fix PFI based on SS
    Unwilling to automatically fix PFI because SS is newer than the last known 4th wave date
    AutoFix Failed!

    Cannot check SplitVid due to invalid or uncertain PFI/Video

    Checking for AnyDVD style game data corruption while running CRC check...
    AnyDVD style corruption was not detected
    Game CRC = 040AE37F
     
  6. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ten obraz co masz jest przerobiony na wave 3 dlatego ci nie dziala musisz wavepatcherem przerobic go na wave 4... powodzenia;)
     
  7. kaz1991

    kaz1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aa mozesz mi powiedziec jak to zrobic i czy wgl jest mozliwosc z starszego wave na nowsze?
     
  8. biperus

    biperus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Raccoon City
    Jest taka możliwość. Pobierz Sobie 360WavesPatcher i przerobisz obraz bez żadnego problemu.

    ---wybierasz obraz ISO który chcesz przerobić
    ---potem wybierasz na jaki wav chcesz żeby ISO zostało przerobione
    ---klikasz na patch my iso
    ---czekasz chwilkę i gotowe
     
  9. kilov1

    kilov1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koledzy ja też mam problem z tą grą ale u mnie jest napis że nie można odczytać płyty ( i to z tą ściereczką) Zakupiłem konsolę z rok temu ( w listopadzie) i ktoś powiedział mi że mam ponoć xtreme ten, żeby gry chodziły pod wave3. Jak ściągnąłem Fifa 11 eng to w programie było że to jest Wave 4 i wtedy przerobiłem na Wave 3 i gra chodzi. To samo zrobiłem z F1 i już nie. Czy na moim xtreme pójdzie gra z Wave4 - bo coś mi się nie wydaje, jak kiedyś nie wiedziałem o tych wave'ach to zmarnowałem parę płyt dopóki mi ktoś nie wytłumaczył o tym.....
     
Wczytywanie...

Poleć forum