1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z FIFA 10.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kaban100, Grudzień 13, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Kaban100

    Kaban100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ,

    Mam konsolę w wersji arcade z iExtreme 1.5 napęd bodajże LiteOn jeśli dobrze pamiętam , kupiłem ją gdzieś na początku tego roku.
    Problem pojawia się przy Fifie 10 (wersja PL od Skazy). Problem objawia się w tym że gra wiesza się ( komunikat nie można odczytać płyty )po jakimś czasie grania - czasem nawet jednego meczu nie zdążę rozegrać a czasem musi minąć nawet pół godziny.
    Nie wiem w czym leży problem. Na pewno nie spatchowalem gry z wave3 źle , bo inne gry domyślnie na wave3 działają idealnie (prototype, nfs shift). Poszukałem na forum co robić. Efekty :

    1. Nagrałem grę drugi raz (Verbatim , nagrywarka LG nie pamiętam jaki model ale wiele gier już nagrała bez problemów :) ).
    Dalej to samo.
    2. Wyczyściłem napęd płytką czyszczącą.
    Dalej to samo.
    3. Zaktualizowałem dashboarda.
    Dalej to samo.

    Nie wiem czy to ma znaczenie ale przed chwila znalazłem że w pliku .dvd
    tam gdzie podaje się nazwe obrazu iso do nagrania, nazwy nie były takie same (pisalo fifa 10 pl.iso a obraz ma standardową nazwę releasu)
    Czy to to ?
    Jutro jeszcze nagram nowe GTA i nie wiem ,powinienem próbować nagrywać fifę z poprawionym plikiem .dvd ? Inaczej, nie mam pomysłu co robić , liczę na wasze porady , czyżby napęd dogorywał swojego żywota ?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartman000

    bartman000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    a sprawdzales obraz przed nagraniem abgx-em?
     
  4. Kaban100

    Kaban100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie sprawdzałem , ale abgx ma podobno sens tylko wtedy gdy gramy online ( chyba że się mylę) , a ja nie gram online ;)
     
  5. bartman000

    bartman000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    abgx sprawdza ci bledy czy czegos nie brakuje, a jak brakuje to sciaga sobie z neta, wedlug mnie powinienes sprawdzic abgx-em, ja tak zawsze robie przed nagraniem i tez gram offline.
     
  6. Kaban100

    Kaban100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok , spróbuję.
    Aha .nie napisałem ściągnąłem obraz jeszcze raz , też od skazy lecz od innego uploadera. Pliki mają ten sam rozmiar.

    Jeszcze dwa pytania - skoro inne gry działają bez zarzutu i tylko fifa sie wali to może świadczyć o tym że napęd jest ok ?
    Drugie - czy save'y z polskiej Fify 10 będą działać w angielskiej ?
     
  7. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Pada Ci laser, a z tą płytką tylko pogorszyłeś sprawę...

    Inne gry mogą Ci chodzić, ale z biegem czasu pewnie informacja o czyszczeniu płytki pojawi się również jak będziesz w nie grał.

    Co do save'ów - powinny działać.

    Moge się mylić ale jest to mało prawdopodobne.
     
  8. Kaban100

    Kaban100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to nie dziwne że komunikat wywala tylko przy jednej grze ?
     
  9. bartman000

    bartman000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    moze mial tylko blad w grze, inne gry mu smigaja wiec moze to nie laser... niech sprawdzie abgx-em dla pewnosci...
     
  10. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    ABGX nie ma w tym przypadku nic do rzeczy, gdyby obraz był zły to by go nie odpalił.

    Polecam Ci ten temat

    http://xboxforum.pl/pomoc-f19/fifa-10-czyzby-naped-siada-;-26899.html
     
  11. Kaban100

    Kaban100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok jutro wyczyszczę napęd sprężonym powietrzem , wypalę GTA , jak będzie dobrze chodziło to też ten nowy obraz fify ( sprawdzilem abgxem i wszystko ok , starego nie sprawdziłem bo go już nie mam... )
     
  12. Kaban100

    Kaban100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Da się jakoś przedmuchać laser bez rozkręcania xboxa ? Bo nie bardzo umiem.... a takie doraźne dmuchanie sprężonym powietrzem przy otwartej tacce nic nie dało niestety.

    A jakbym poszedł do serwisu żeby mi ten laser przeczyścili to ile mniej więcej by wzięli ?


    EDIT :

    Po wczorajszych zabiegach zostawilem Fifę w xboxsie i nie gralem juz wczoraj. Dziś włączyłęm x'a patrze i fifa w srodku wiec stwierdzilem ze sobie zagram mecza a potem mnie wywali i zagram w cos innego. O dziwo gram już 5ty mecz i nie wywala :D Szczęście czy to wydmuchanie kurzu coś mogło dać jednak ?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum