1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z flashem lite-on

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez k-ray, Styczeń 9, 2012.

  1. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam... Przejdę odrazu do rzeczy... Problem polega na tym że za pierwszym podejściem przerobienia Lite-on'na 83850c podpiąłem odwrotnie zasilanie...Ten problem udało sie rozwiązać ... Napęd ożył ... Niestety nie czytając płyt... "Odtwarzanie" " otwórz napęd" i tak w kółko... podeszłem do przeróbki drugi raz...mając nadzieje że coś sie uda zrobić... podpiąlęm tym razem wszystko dokłądnie JF wykrywa napęd ... Tu sie pojawiają schody... Po którymś tam dashu te napędy stały sie trudniejsze do przerobienia.. .Potrzebuje odzyskać klucz napędu jesli sie da a nie wiem jakim sposobem... (Sposób wsuń tacke do półowy itd nie działa !) Walczyłem z tym dziś kilka godzin...PROSZĘ O POMOC ! zna ktoś może sposób w jaki można wyciągnąc klucz z tego napędu ? bd Cholernie bardzo wdzięczny .... Z góry Dziękuje :)

    Z poważaniem

    KRZYSIEK DESPERAT
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Eh...Nie jestem Frajerem :) nie wymagam pracy od kogoś nie robiąc samemu nic :) Przeglądałem na tym forum setki tematów ... miedzy innymi ten :) probowałem ... Nie potrafie...Nie chce mi to wyjść...Jeśli ta metoda jest dobra...to czy mógłby mi ktoś ją łopatologicznie wytłumaczyć ? co jest potrzebne jak tego użyć itd ? I tak wgl to dziękuje za pomoc baloon :) Więc ? Pomoże ktoś ? :)
     
  5. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wszystko jest opisanie i pokazane na filmie .
    Na dole masz schemat probe taki musisz zrobić z kabelka zasilającego twój napęd w konsoli .
     
  6. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I myślisz że to wstanie ? że uda sie odzyskać ten klucz ... bo jak nie to mój Tata chce go jutro sprzedać na części więc widzisz że zależy mi na czasie żeby mu udowodnić że sie nie opłaca go sprzedawac... a i mnie i jego kosztował dużo nerwów ten xbox ... siedzieliśmy dziś nad nim łądne pare godzin... zrobiliśmy takie coś http://xboxforum.pl/sprzet-f11/jak-wykonac-samemu-probe-spear-do-liteona-tutorial-40125.html ale nic to nie dało ... ciągle wyskakuje błąd że nie może odczytać
     
  7. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To jest stara metoda jeśli napęd nie jest uszkodzony to wyciągniesz klucz bez problemu .
     
  8. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w takim razie co może być powodem tego że nie chce czytać żadnych płyt ?
     
  9. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pisałeś o odwrotnym podłączeniu zasilania to może być przyczyną że napęd nie czyta żadnych płyt .
    Spróbuj wyjąć klucz .
     
  10. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Kup probe, phatkey i probe do mpx01 i musi isc.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  11. rafios

    rafios Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a skąd jesteś? może w twojej okolicy znajdzie się ktoś, kto Ci pomoże, albo zrobi to dla Ciebie za drobną opłatą? :)
     
  12. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Jak jestes z okolic Krk to zapraszam.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  13. k-ray

    k-ray Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie okolice Krk... Ile byś chciał za takie coś ? :)

    Wgl to Napisz na gg 7358852 ... bo tak na forum to mało komfortowo
     
Wczytywanie...

Poleć forum