1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z flashem napędu w Slimie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kucharpl, Sierpień 30, 2011.

  1. kucharpl

    kucharpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam problem z wgraniem lt+ 1.91 na napęd Liteon 9504 chipset winbord. Kupiłem konsole na allegro , ale niestety ma najnowszego dasha tj. 13599. Czy jest jakis sposob na przerobienie tej konsoli ? Jezeli nie to moge ja sprzedac i kupic inna tylko moje pytanie jest nastepujace. Da sie w ogole na konsoli slim (np liteon 0272 z dashem 13146) wgrać lt+ 1.91, a nastepnie zaaktualizować dasha ? Bo z tego co wiem dash 13599 blokuje naped. A co jesli przedtym mialem wgranego iextreme ? Usunie go czy zostawi ? Jezeli usunie to w ogole jest jakis sposob zeby przerobic slima i grac na najnowszym dashu przez live ? Oczywiscie chodzi mi o przerobke bez lutowania/grzania oraz bez kupowania zastepczej PCB (bo nigdzie nie widze jej do kupienia).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wiercenie

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. kucharpl

    kucharpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Za Kamikaze Unlock to ja podziękuje :D Jest jakiś inny sposób na to ? Sputnik tylko na MXIC? Czy jest ogólnie jakiś sposób na gre na live na slimie ?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Winbond kamikaze....inaczej nie da rady...

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  6. kucharpl

    kucharpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nieciekawie. Muszę sprzedać tego xboxa , kupie innego z niższym dashem. Jeszcze proszę o odpowiedź na pytanie ,czy na slimie można grać na live ? Kupie innego , przerobie go bez problemu na lt + 1.91 , ale co jak wyjdzie nowy dash?
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  8. kucharpl

    kucharpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Trochę źle sformułowałem pytanie..
    Czy jak kupie slima ze starym dashem ,to będe mógł go przerobić i grać na live? Jeżeli tak , to tylko sputnikiem czy istnieje jakiś inny sposób?
     
  9. kucharpl

    kucharpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Cena

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  11. kucharpl

    kucharpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zdecydowalem sie troche powiercic w napędzie i doszłem do tego, że w jungle cały czas wywalało mi 0x8c i kropki. Raz pokazało mi 0x01 i tyle. Nic więcej się nie wydarzyło, a teraz napęd ma problemy z otwieraniem się. Tzn otwiera się do połowy i później zamyka i tyle. A w jungle dalej pokazuje 0x8c bez zmian. Mam wiercić dalej czy jak ?

    Tak to teraz wygląda"

    http://iv.pl/images/74444690348883120781.jpg
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Haha jaka dziura. Teraz to juz przelutuj na nowy chip lub pcb nowe. Ewentualnie mozesz naprawic polaczenie opeael dawal w temacie jak naprawic, lecz na to bym nie liczyl:). Frezujemy, a nie wiercimy

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    O stary....szeroko sie bawisz heh...powiem ci ze ciekawe czy pcb jest cale...

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tal teraz jeszcze.raz zobaczylem tu nie ma czego naprawac juz, koniecznie nowy chip lub pcb.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  15. kucharpl

    kucharpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem , ostro zajechałem .Skalpelem to robiłem... Znalazłem poradnik na team xecuter . Trudno , nie wyszło . 1-szy raz w życiu zepsułem coś elektronicznego ;) I tak się przymierzałem do kupna PCB , więc wszystko było mi jedno , a Właśnie , jest opcja żeby kupić gdzieś w Polsce taką płytke? Ktoś się zajmuje na forum sprowadzaniem takowych? Mogę kupić jak będzie trzeba
     
  16. tomek2515

    tomek2515 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    xbox slim unlocker

    witam mam dojscie do

    Płytka sterująca napędem LiteOn DG-16D4S 0225 z trybem włączania/wyłączania zapisu do pamięci.

    Ta płytka PCB w pełni zastępuje płytkę sterującą napędem Liteon DG-16D4S DVD w Xbox 360 Slim.

    Produkt jest w pełni oryginalną nową częścią

    Instalacja jest bardzo prosta, nie wymaga nawet lutowania. Wystarczy wymienić PCB znajdującą się w napędzie na tą.

    Pasuje do wszystkich napędów DG-16D4S i pozwala przeprogramować FW tak aby chronić go przez przypadkowym zniszczeniem.

    Pasuje do wszystkich napędów Liteon DG-16D4S

    Kompatybilny z wersjami FW: 9504, 0225 i 0401

    Możliwość swobodnego włączania/wyłączania trybu zapisu

    Prosta wymiana starej płytki na nową

    Proste programowanie za pomocą X360USB PRO lub kompatybilnego SATA

    Pamietajmy ze nie tracimy gwarancji i mozemy legalnie grac przez neta bez dostania bana !!!!!!!!!!!!!!! chetnych zapraszam gg 4259799
     
Wczytywanie...

Poleć forum