1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z flashem napędu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez java1991, Styczeń 27, 2010.

  1. java1991

    java1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Służewo
    Chciałem wgrac nowy flash do napędu (moja pierwsza próba) i od razu pojawiły się problemy. Mam napęd liteon v1 flash 1.6. Dziś chciałem wgrać 1.61 NS. Oto problemy: klucz napedu zczytałem bez problemu ale jungleflasher przy napedzie z xboxa pokazuje typ nie sata, a ide.
    Na wszystkich tutkach widzę SATA. Nie wiem ocb.
    Problem drugi: Zrobiłem bootowalnego pendrive'a ( Kingston DTI 1GB) za pomoca tego narzędzia hp, wrzuciłem dosflasha i przygotowany firmware, ale w mimo ustawienia bootowania z usb-hdd pendrive uruchamia się dopiero ze startem systemu. Wcześniej komp go nie widzi (lampka na nim zapala się dopiero po załadowaniu systemu).
    Z góry dziękuję za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piachu007

    Piachu007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Czy twoja płyta główna ma na pewno możliwość bootowania z pendrive?? Jeśli tak to zaktualizuj Bios.
     
  4. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Spróbuj zrobić w ten sposób :

    włącz w biosie USB Legacy Support.
    wyłącz USB 2.0 Support.
    poszukaj na swojej płycie lub w instrukcji PS2_USB_PWR1 i przestaw zworkę co zwiększy moc usb
    Po za tym jakby to nie pomogło wykonaj boot na pendrivie o pojemności nie większej niż 512 mb
     
  5. java1991

    java1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Służewo
    A ma ktos pomysł dlaczego jungleflasher pokazuje mu że napęd od x'a jest podłączony do IDE?Tak to wyglada:
    [​IMG]
    A PS2_USB_PWR1 na płycie głównej nie mam.
     
  6. java1991

    java1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Służewo
    Na moim pendrivie to nie działa. Spróbuję skołowac pena o mniejszej pojemności.
     
  7. java1991

    java1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Służewo
  8. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    tzn dalej masz problem z bootowaniem z pena???
     
  9. java1991

    java1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Służewo
  10. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    kolego odezwij się na gg
     
Wczytywanie...

Poleć forum