1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z flashem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tian, Marzec 15, 2011.

  1. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    Witam,
    od kilku dni grzebie na forum w celu odnalezienia jakis konkretnych informacji i jest to bardzo trudne poniewaz wszystko jest rozsypane po wielu tematach i wiele osob mowi rozne rzeczy takze prosze nie piszcie na wstepie zebym uzyl funkcji szukaj bo juz szukam bardzo dlugo.
    Sytuacja wyglada nastepujaco: mam konsole produkcji 8 kwietnia 2008, jak sie nie myle to jest to Jasper. Kupilem konsole w sklepie gdzie mi ją odrazu przerobili. Z tego co pamietam mial naped Lite-on ale wlozyli mi samsunga gdyz wtedy nie dalo sie przerobic lite-ona. Szukam konkretnie informacji jak przerobic samemu konsole na LT+ poniewaz mam jeszcze stary ixtreme 1.4 a chcialem pograc w takie tytuly jak AC:B i Fable3.
    Skopalem w momencie kiedy wyszedl AC:B, ap2.5 i nie przeczytalem na forach co sie dzieje... zaktualizowalem wtedy dasha do 2.0.12611.0 i juz nie moglem zrobic metody 3xdash... wczesniej sobie z grami radzilem w ten sposob ze przy pomocy ppf-o-matic przerabialem gry z ixtreme 1.6 na 1.4.
    Swojego czasu jak banowali konsole i blokowali dyski (wtedy zlapalem bana) sledzilem na tym forum temat z odblokowaniem dysku - i mi sie udalo, mam jeszcze przylutowane kabelki do NAND i teraz moje pytanie: czy robiac upgrade do LT+ musze to zrobic tak jak w przypadku odblokowywania dysku? Czy trzeba lutowac w innym miejscu? jak to sie w ogole robi? bo szukalem i nic nie znalazlem w tym temacie...
    Znalazlem tez cos o tym ze jak mialem konsole z lite-on i mi podmienili na samsunga to juz nie moge przerobic na LT+... jak ta sprawa dokladnie wyglada?

    dzieki za odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. berials

    berials Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Masz samsunga , ale jest spoofowany więc nic nie pomoże , tak jak kolega wyżej , najlepiej włożyć liteona.
     
  6. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    dzieki za odpowiedzi

    czyli musze kupic nowy naped liteona? a jak wsadze ten naped, flashne xboxa do LT+ to bede mogl wsadzic spowrotem swoj samsunga?
    ile gdzies na oko kosztuje taki naped?
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Tak liteona , pierw trzeba pozyskać klucz napędu z samsunga który masz, wgrać do nowego napędu. Nie ma potrzeby wsadzania z powrotem samsunga. Swoją drogą firmware wgrywasz do napędu , więc zamiana potem liteona na samsunga na nic się zda ;p. Koszt to w granicac 100 - 150 zł
     
  8. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    a jesli nie znam klucz napedu?
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Z samsunga wyciagnąć go to żaden problem. Podłaczyć do SATA , komenda 'r' w Dosflashu. Z resztą jeżeli oddasz do fachowca , on będzie wiedział co z tym zrobić.
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    niekoniecznie liteona

    może być benq albo hitachi 78/79
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    no fakt ,ale chyba liteon najbardziej godny polecenia. Nie zarzucając nic oczywiście Benkowi i Hitachi ;)
     
  12. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale jak chcesz upgrade samsunga do LT1.0 to może zrobić to bezproblemowo wystarczy kabel sata i kontroler VIA VT6421, komputer. Samsung nie obsługuje ap2.5 ale reszta gier będzie działać .
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jezu człowieku jak się nie znasz to się nie wypowiadaj....
    on miał wcześniej liteona......
     
  14. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może i się nie znam ale miałem tak sam. Ja tez miałem liteona był on zmieniony na samsunga z ixtreme 1.4 lub coś starszego teraz wgrałem do niego LT1.0
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ale jak masz nowego dasha to on wykrywa podmiane napedu i w nic nie pogra
     
  16. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no fakt dokładnie nie doczytałem. Zwracam honor :)
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    hehe ty mi nie musisz nic zwracać bo mi też się zdarza nie doczytać i palnąć glupote....
     
Wczytywanie...

Poleć forum