1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z flashowaniem x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TomyszPL, Listopad 9, 2010.

  1. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, kupiłem właśnie używaną konsole xbox 360, nigdy nieprzerabiana.
    Poczytalem w necie że można samodzielnie sflashować napęd, znalazłem poradnik, no i jedziemy
    Mój napęd to samsung, robiłem wszystko tak jak kazał poradnik http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-samsung-benq-jungleflasher-8932.html
    Miałem problemy ze znalazieniem tego napędu w I/O ports, ale gdy wkonicu znalazlem ze moj napęd to nazywal sie: TSSTcorp

    Gdy biore Device ID, to nadole wyswietla mi sie :Device Intro failed!
    Sending Vendor Intro to port 0xA000
    Invalid Status
    Czy jest takiś inny sposób na przerobienie tego xboxa? Czy lepiej jak pójde na giełde komp. i jakiś gościu mi to zrobi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorki za błędy ale troche sie podenerwowalem :)
    W kompie(za przeproszeniem) burdel, wszedzie kable
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zrób to w DOS-ie DosFlashem 1.8
    TSSTC... to właśnie Samsung wiec OK
     
  5. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    przeczytaj dokładnie co napisałem w pierwszym zdaniu

    DOS wygląda tak jak na foto :) ,a ty odpalasz pod windowsem....

    masz odpalić plik dosflash16 w dosie z samobootującego pendriva lub dyskietki
    przy starcie komputera....

    [​IMG]
     
  8. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    widzisz w okienku Flashing Task co jest napisane? Liteon,a ty chcesz przeciez key z samsunga.
    zrob bootowalnego pendrive,nagraj na nim dosflash 16bit,odpal pc z pena i postepuj z instrukcjami.
    wszystko masz opisane co i jak w poradniku na forum,o ktorym pisales w 1 poscie.
    powodzenia.
     
  10. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzieki, widzialem gdzies na necie jak zrobić tego "bootowalnego pendrive"
     
  11. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    sorki w tym poradniku nie ma o dosie.
    zrob tak jak tutaj http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html na dole poradnika Dosflash.
    tyle tylko,ze nie musisz wpisywac zadnych erase itp.
    dajesz tylko komende :
    Dosflash
    R do zczytania klucza i zapisania na pena
    zostana zczytane 4 banki
    wyl i wl pc normalnie do windowsa (zrob kopie oryginalnego klucza w kilku miejscach bardzo wazne)
    pozniej modyfikujesz oryginalny fw na ixtreme czy jaki tam chcesz do samsunga.
    znow uruchamiasz pc z pena,komenda
    Dosflash
    W i wgrywasz zhackowany fw do napedu
    po 4 bankach wyskoczy ok.
    to wszystko.
     
  12. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za wszystko :) Biore sie za flashowanie

    Niestey mój los jest taki że coś jest nie tak ;/
    Oto zdjęcie:
    [​IMG]
    Czy coś robie nie taK >>??
    pisze : dosflash
    R
    4
    liteon k
    (tak jak na zdjęciu).bin
    --''--
    --''--
    --''--
    4 (tutaj wybrubowałem wszystkich, tylko tutaj coś innego mi się pokazało)
    Nie ma żadnych plików na penie związanych z key'em

    // edytowałem twój drugi post i połączyłem go z postem wyżej ale jak jeszcze raz napiszesz posta pod postem to będzie warn! Jest coś takiego jak opcja edytuj proszę używać jej!

    #jakubkameleon
     
  13. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no piszesz nie tak

    czytaj o co program cie prosi ,pyta czy wysłać komende resend do napędu
    i czeka na wybór Y -yes-tak / N -no-nie a ty mu wpisujesz r !!!
    wiec ci wywala błąd !
    później podajesz mu nr.portu sata 3 i tu jest OK dobrze wpisałeś
    ale później wpisujesz mu komende liteon k - a przecież ty nie masz napędu liteon , tylko samsung !!!!
    masz mu wpisać r żeby zrobił odczyt .... firmwaru
     
  14. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje bardzo kolego :)
    Widzisz... slaby angielski i brak znajomości na takich typach programów prowadzi do problemów ;p
     
  15. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety ;/
    [​IMG]
    Brałem no i yes czy wysłać komende respond, jest to samo, niemoze chipu przeczytać ;//


    PRZEPRASZAM ZA DRUGI POST !!! WCZESNIEJ JAK PISALEM TEGO TO NIEWIDZIALEM WCZEŚNIEJSZEGO :/
    PO PROSTU MI SIE NIEWISWIETLIL
     
  16. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    po wpisaniu Yes masz wyłączyć i włączyć zasilanie napędu tzn. odblokować go w ten sposób
    ale chyba tego nie robisz i dlatego póxniej masz unkown chip..
     
  17. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    ok.
    1. wybierasz swój napęd samsung (czyli u Ciebie jest to nr.3)
    2. dajesz YES
    3. wyłączasz i włączasz konsolę powinien zmienić się status na 0x72
    4. (jak już jest 0x72) sczytujesz oryginalny fw [R]
    5. po sczytaniu i zapisaniu na pena wyłączasz pc i x360
    6. modyfikujesz oryginalny fw na ixtreme i zapisujesz na pendrive.
    7. ponownie bootujesz pc z pena
    8. znów do respond wył i wł. konsolę żeby ustawić status 0x72
    9. wczytujesz zhackowany fw komendą [W]
    10. po zapisaniu 4 banków i komunikacie ,że wszystko ok wył. pc i x360

    to tyle konsola sflashowana.

    edit.
    napęd samsung powinien być podpinany pod kontroler via w pc, na innych są problemy.
    interpunkcja poprawiona.
     
  18. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Quazi używaj polskich znaków interpunkcyjnych proszę.
     
  19. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  20. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    offtop.
    to chyba o mnie się rozchodzi z tą interpunkcją.
     
  21. TomyszPL

    TomyszPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisze jutro kolo 21 czy mi się udało, w tej chwili nie ma mnie w domu, i wgl. dziękuje że mi pomagacie, bo jestem strasznym noobem :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum