1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z formatowaniem dysku Xbox 360 Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Czeks, Styczeń 23, 2013.

  1. Czeks

    Czeks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tczew
    Witam.

    Mam od niedawna konsolę Xbox 360 Slim 4GB. Dobija mnie ta pamięć na którą nie zainstaluję ani jednej gry, ani nie skopiuję muzyki. Od kolegi wziąłem więc dysk 120GB od Xboxa 360 Elite. Rozkręciłem obudowę i włożyłem. Dysk jest wykrywany, działa, ale chciałem go sformatować. Więc formatuję, wpisałem numer seryjny swojej konsoli, bo kolegi nie znałem i nic się nie dzieje, tylko ikonki gier i wszystkiego zmieniły się na znaki zapytania. Można jakoś sformatować ten dysk?

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Skąd wziąłeś numer seryjny konsoli?
    Odpal system, wejdź w oryginalny system,ustawienia systemu i stamtąd ściągnij Serial.
    Spróbuj sformatować ponownie
     
  4. Grzecho

    Grzecho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Numeru seryjnego poszukaj w pudełku i spróbuj :p
     
  5. Czeks

    Czeks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tczew
    No ale ja mam numer seryjny. Spisałem z ustawień systemu tak jak to pisało gdy chciałem formatować, no ale nie trybi.
     
  6. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    Wszystko wskazuje na błędy na dysku, sprawdź błędy na komputerze.
     
  7. Patryk Jaworski

    Patryk Jaworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Użyj hddhackr i zrób partycje od nowa
     
  8. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tylko dla JTAG/RGH
    Format kasuje całą zawartość więc jeśli tam było cokolwiek to nie ma (stąd znaki zapytania, info zostało gdzieś w systemie)
    Sprawdź czy dasz radę zapisać nowy profil, wrzucić tam jakąś giercę. Spróbuj wejść w opcje zarządzania dysku i pokasowąć pliki powodujące znaki zapytania, to da Ci odpowiedź czy dysk działa.
    Zanim zaczniesz grzebać na PC-cie w dysku, wsadź go spowrotem do obudowy FAT zanieś do kumpla i sformatuj u niego.
    Sprawdźcie czy chodzi (wgrać coś / skasować itp).
    Jeśli nie to zonk i próba odratowania na pc. Jeśli ok to powrót do SLIMa (nie musisz formatować 2 raz, ponieważ z jtag/rgh możesz przenosić dyski między konsolami bez problemu tzw. numer seryjny jest potrzebny tylko do formatu)
    Jeśli dysk działa (trzeba na nim pogiercować), można sprawdzić jeszcze raz format ( na przyszłość jak 2,5" 2TB będą po 50zł może sie przydać).
    Jeśli znowu pad (a u kumpla działa - to nie wiem - bad sectory w NANDzie (w pliku odpowiedzialnym za format) / złącze sata do sprawdzenia ???)
     
Wczytywanie...

Poleć forum