1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Forza Horizon i COD Ghosts

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dostojny_Kocur, Grudzień 4, 2013.

  1. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Tak jak w temacie. Mam pewne problemy z tymi dwoma grami a mianowicie:

    Z Forzą jest taki problem, że wypakowuje i folder który zawsze zawierał obraz .iso nie zawiera go. I pytanie brzmi czy sam mogę go stworzyć z plików które zostały wypakowane ?

    Sprawa druga. COD Ghosts a konkretnie. Pobieram, wypakowuje, montuje obraz, wrzucam na konsolę (RGH), kopiuję textury i odpalam. Włącza się normalnie lecz po chwili piszę że pakiet zawartości jest ale żeby grać w kampanię muszę włożyć disc 1. Więc zdziwienie. Może to być wina tego że obraz nie został przepuszczony przez abgx'a ? Bo gdzieś czytałem, że to może być powodem.

    Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Nie jestem w tych sprawach orłem więc za jakiekolwiek pomyłki przepraszam.

    Pozdrawiam

    P.S Byłbym również wdzięczny za nieodsyłanie do innych tematów tylko wyjaśnienie mi to czego nie rozumiem tutaj bo potem szukać i się domyślać to wiecie jak jest. Dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Co do forzy:
    Jakie masz te pliki zamiast ISO?

    Co do Cod ghosts:
    DVD1 przerób do GOD i wrzuć do katalogu z grami.
    DVD2 przerób do XEX i folder "415608FC" z folderu content (po rozpakowaniu gry) wrzuć na dysk konsoli do Content \ 0000000000000000 a następnie przez XM360 odblokuj ten content (DLC).
    Musi działać.
     
  4. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    co do COD-a to tekstury musisz skopiować na dysk wewnętrzny konsoli lub pendrive sformatowany pod konsolą do folderu Content/16 zer/ i tu folder z teksturami, a co do forzy to nie zrozumiałem o co ci chodzi
     
  5. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Forza: 44 pliki Data + jakieś dwa pliki E11B1EDE6EDB901881B344F82DC7007B z czego jeden w folderze backup.

    A co do COD'a to właśnie opisałeś mi to takim językiem którego póki co jeszcze nie rozumiem :)


    Zrobiłem tak z texturami. Tutaj chodzi o to że tak jakby gry nie było w napędzie. W PC to był brak cracka a tutaj sam już nie wiem.
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Forzę masz prawdopodobnie ściągniętą już przerobioną do GOD. Spróbuj wrzucić do katalogu z grami na dysku konsoli i odpalić.
    Jak tekstury masz wrzucone tam gdzie napisałem ja i mariusz to potem odpal grę przez katalog gier w FSD (DVD1).
     
  7. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, z Forzą już działam i jak skończę to dam znać co i jak. A z COD'em tak jak mówię odpalam wszystko fajnie i każe mi włożyć disc nr 1. Caały czas. Chyba że trzeba z tym jakoś inaczej działać. Tzn, skopiować gdzie indziej coś. Ja wypakowałem oba obrazy (płytę pierwszą i drugą) wrzuciłem normalnie na dysk, skopiowałem do content textury i cały czas to samo.
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Z twojego postu rozumiem to tak:
    Wrzuciłeś z folderu content (po przerobieniu do XEX) ten folder "415608FC" na dysk do content \ 16x0, a następnie DVD1 i DVD2 na dysk.
    Źle.
    Tak masz zrobić:
     
  9. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej, zrobię tak jak mówisz tylko musisz mi wytłumaczyć co nie co. Tzn. jak mam przerobić do tego GOD i drugi dysk do xex i jak mam odblokować ten content (DLC), bez wytłumaczenia tego niczego nie zdziałam
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    XM360:
    Pobierz XM360, wrzuć go na pendrive, podepnij pendrive do konsoli, przez File Managera w FSD uruchom z USB plik XM360.xex, następnie wybierz opcję Scan All, Później Show DLC, Unlock DLC a jak zobaczysz koło Call Of Duty Ghosts Content czy jakoś tak - odblokowaną kłódkę to znaczy, że jest ok. Na koniec wybierasz opcję Exit To Dash i uruchamiasz grę.

    Przerabianie do XEX/GOD:
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
    Punkt 5.
     
  11. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej, będę się z tym bawił jutro bo dzisiaj już nie za dużo czasu mam. Dzięki wielkie za pomoc i będę pisał w razie problemów. Byłbym wdzięczny za niezamykanie tematu. Pozdrawiam

    EDIT: Z Forzą lipa bo jak patrzałem to nawet nie ma tam pliku defalut.xex tak więc nie ruszy. Może ktoś będzie wiedział co i jak a z COD'em działam jutro.
     
Wczytywanie...

Poleć forum