1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Forza Motorsport 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rzezol, Lipiec 15, 2010.

  1. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Dzisiaj mam X'a pierwszy dzień po przeróbce.
    Pobrałem sobie elegancko 2 gry - Alana Wake'a i Forze 3 (wersja 2 DVD AllStar).
    Alana Wake'a wypaliłem na płytkę (Verbatim, prędkość 4x) i działa bez problemów.
    To samo przed chwilą uczyniłem z Forzą 3 ale jak wkładam płytkę do X'a, robi się czarny ekran i po chwili napis żeby wyczyścić ścierką płytę, przy instalacji to samo, wskakuje 1% i ten sam komunikat.
    Obrazów tych nie skanowałem żadnym agbx360, ani nie patchowałem. Alan działa, Forza nie.
    Czy to jest właśnie spowodowane brakiem jakiegoś patcha?
    Jeżeli tak to prosiłbym o "łopatologiczną" instrukcję co mam zrobić aby Forza zadziałała :rolleyes:

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. silver_99

    silver_99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Poczytałem, okazuje się że u Ciebie przyczyną była płyta.
    Problem w tym, że ja nagrałem właśnie na Verbatimce i mam taki problem.
    A jak nagrywałeś na Verbatimce to użyłeś ImgBurnera czy CloneCD?


    BTW. Jaki Wave ma Alan Wake? Jak to sprawdzić? Może tą Forze też potrzebuję przerobić na ten Wave?
     
  5. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Moze sciagnoles zly obraz iso? Ja bym sprobowal poprac gre jeszcze raz z innego zrodla.
     
  6. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wątpię. Jak mogę sprawdzić czy obraz jest OK?
     
  7. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Obraz sprawdzisz abgx360. W dziale ISO jest temat sprawdzanie kopi dla ixtreme LT według tego poradnika postępuj.
     
  8. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam nadzieję, że chodziło o ten poradnik -> http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/[tutorial]-sprawdzanie-kopii-gier-dla-ixtreme-lt-42393.html nie był w dziale ISO ale znalazłem ;)

    No dobra, zrobiłem wszystko według niego.

    Oto screen przed zrobieniem rzeczy z tutka:
    [​IMG]

    A to po wykonaniu:
    [​IMG]

    Czy teraz jest wszystko OK? Czy mogę bez obaw wypalać na płytkę? Czy to samo mam zrobić z Disc 2?

    PS. I czy to, że robiłem to według tutoriala dla iX LT oznacza że mam firmware w wersji LT (bo ja sam szczerze mówiąc nie wiem, gość co przerabiał nic nie powiedział)?
     
  9. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odświeżam bo mi bardzo zależy żeby zagrać jeszcze dzisiaj :D
     
  10. Marcino

    Marcino Banned

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    obraz jest ok^
    tak, kazda plyte przed wypaleniem przepusc przez abgx bo on automatycznie naprawia jakiekolwiek bledy.
    i sprobuj uzyc predkosci 2.4 podczas wypalania
     
  11. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety ale moja nagrywarka chyba nie obsługuje prędkości 2,4x (w ImgBurn jest napisane po włożeniu pustego dysku że "Supported: 4x, 6x, 8x"). Ale Alan Wake wypalony 4x nie ma żadnych problemów.

    1. A co do tego agbx to wystarczy mi ta gotowa (pierwsza u góry, .exe) wersja ze stronki abgx360 - Download czy muszę jeszcze pobierać coś dodatkowo?

    2. Piszesz, że "on automatycznie naprawia jakiekolwiek bledy" tylko, że robiąc według tego tutoriala co podałem wyżej to oprócz agbx musiałem jeszcze użyć jednego programu i pościągać kilka pliczków. Więc jak to w końcu jest? Mam tylko wrzucić do agbx i patrzeć czy nie ma nic na czerwono czy kombinować zawsze według tego tutorialu?

    3. I w końcu, skąd mogę się dowiedzieć jaką ja mam w końcu wersję flasha wgranego? Tak jak mówię - wskazówką może być to, że Alan Wake ma Wave6 i nagrałem go normalnie przez ImgBurn bez sprawdzania żadnymi agbx czy innymi cudami. A że się na tym nie znam to pytam tutaj :D
     
  12. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    No pomyliłem działy ale dobrze że sam znalazłeś :).

    1. abgx360 to możesz pobrać z tego poradnika wyżej z modem na wave 5 i 6 bo standardowa wersja to Ci będzie wywalać błąd że nie rozpoznaje wave.

    2. Jak masz ustawienia jak w poradniku to abgx360 wtedy sam poprawia wave do oryginalnego i sprawdza dokładnie wszystkie crc. Jak chcesz grać na live to musisz zmienić według poradnika przy wave 3+ na ssv2, wtedy masz bezpieczniejsza kopię do gry na Live.

    Standardowo to polecam przelecieć obraz abgx360 w celu sprawdzenia czy dobrze się wypakował/pobrał. Jak nie masz nic na czerwono to wtedy obraz jest ok jak na żółto to są błędy odnośnie bezpieczeństwa na live.

    Jak Ci działa Alan Wake na wave 6 bez przeróbek obrazu na niższy to masz pewnie iXtreme LT 1.1 albo 1.6NS bo oba fw odpalają gry z każdego wave.
     
  13. digitalxb360

    digitalxb360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałeś nagrać drugi raz?
    Być może złe nagranie lub wadliwa płyta(czasem się zdarza chociaż w verbach rzadko)
     
  14. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I tak nie zamierzam grać na Live więc nie będę musiał przerabiać na to ssv2.

    Dziękuję za wszystkie porady.
    Temat uważam do zamknięcia.

    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum