1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Forza Motorsport 4 Ultimate pl rgh

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez gomez100, Styczeń 11, 2014.

  1. gomez100

    gomez100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew
    Witam. Mam problem z drugą płytą a raczej jej wykryciem . Całą grę mam w formacie xex, na zewnętrznym dysku wykrywa mi oby dwie tylko że wyczytałem że drugą trzeba wrzucić do wewnętrznego dysku do folderu conent czy jakoś tak. Próbowałem na różne sposoby i nic dalej pisze żeby włożyć płytę drugą . Ma ktoś na to radę ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    DVD2 przerób do XEX i zawartość content\16zer czyli folder "4D530910" wrzuć na wewnętrzny dysk do katalogu Content \ 0000000000000000. Następnie odblokuj tą zawartość w XM360 (Nie pamiętam dokładnie czy trzeba było, ale warto sprawdzić).

    Jakbyś nie wiedział jak się odblokowuje to:
    1. Pobierz i rozpakuj: http://digiex.net/downloads/downloa...x-360-jtag-xbla-dlc-tu-content-organiser.html
    2. Wrzuć na dysk konsoli / pendrive.
    3. Odpal przez File Manager XM360.xex
    4. Wykonaj 4 kroki: Scan All -> Show DLC -> Unlock DLC -> Exit To Dash

    Jakby nie działało to spróbuj DVD1 do GOD, ale myślę, że nie ma to większego znaczenia.
     
  4. gomez100

    gomez100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew
    Grę ściągnąłem już w formacie xex i wygląda to tak.Folder 4D530910 w nim jest podfolder 00007000 a w nim są dwa foldery i dwa pliki 1F682E8F9B589DD00278.data EBA5D8FF73D8066581FB.data to są foldery, 1F682E8F9B589DD00278 EBA5D8FF73D8066581FB a to są pliki. Wiem że ten zaczynający się od 1F......... to dvd nr 2 . Mam go razem z tym plikiem 1F682E8F9B589DD00278 skopiować na hdd konsoli do katalogu Content \ 0000000000000000\4D530910 i odblokować ?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ściągnąłeś w formacie GOD, bo w XEX struktura plików jest całkowicie inna. Tak ci nie zadziała. Musisz pobrać DVD2, przerobić do XEX i dopiero wrzucić ten content. Ewentualnie znajdź na necie sam content z DVD2.

    PS. Jakie pliki znajdują się w tych folderach 1F682E8F9B589DD00278 / EBA5D8FF73D8066581FB? Jeżeli Data0000, Data0001 i tak dalej to na 100% jest to format GOD (powinny ważyć po 170MB)
     
  6. gomez100

    gomez100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew
    Tak jes to Data0001 i.t.d a gosciu wystawiający miał w opisie XEX. Czyli skonwertować ten katalog do XEX ?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No musiałbyś przerobić GOD do ISO i potem ISO do XEX.
    Użyj programu God2Iso a później exISO.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  8. gomez100

    gomez100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew
    Dzięki pomogło. Mam jeszcze jedno pyt czy jak zrobię sobie z pendriva pamięć na zapisywanie gier będę mógł tam wrzucać dlc i będzie to działać, czy tylko dysk wewnętrzny ?
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dysk wew.
    Próbowałem na innego xboxa wrzucić tymczasowo DLC na zew i konsola za chiny nie "widziała" ich.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum