1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z gra bioshock2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez koza123, Luty 6, 2010.

  1. koza123

    koza123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Problem polega na tym gdy, wkladam plyte do konsoli to zaczyna chrobotac przez moment i wyskakuje aby otworzyc naped. Plyta została dobrze nagrana, bo jak wsadze do komputera to wyskakuje okno z gra. Inne gry dzialaja dobrze.:confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ThelGamer

    ThelGamer Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jakom masz wersje patcha na Xbox być może masz starszą wersje patcha
    lub jeżeli to nie patch to gra ma jaki wave ??
     
  4. koza123

    koza123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Extreme mam 1.5.1 chyba a gra ma wave 4tylko ze inne gry typu tekken6, Gta lcs,ac2 dzialaja :/
     
  5. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Przepraszam może ostatnio za dużo piję?! Ale wytłumacz mi prosze jak to wsadzileś płytkę do czytnika w kompie i otworzyło Ci się okno z grą?!
     
  6. livingfear

    livingfear Guest

    chyba ixtreme 1.51.
    Czyli nie jesteś pewien?.
    Tamte gry miałeś spaczowane pewnie i dlatego ci chodzą.
     
  7. koza123

    koza123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdy wkladam gre z bioshockiem do kompa wyskakuje okno z plikami audio video i system update czyli plyta zostala dobrze nagrana, nie wyskakuje okno aby grac w gre;p Wiekszosc tych nowszych gier odpalam wkladajac wczesniej plyte z activate iso
     
  8. livingfear

    livingfear Guest

    Wiec 1.51 napewno nie masz ,bo activate iso nie obsługuje tego ixtreme.
    Masz allbo 1.6 lub 1.61.
     
  9. koza123

    koza123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mozliwe, nie znam sie za bardzo na tym;)
     
  10. livingfear

    livingfear Guest

    Dlatego jest ciężko dojść do tego dlaczego Ci gra nie działa.
    Wydaje mi się,że mimo wszystko jest gra źle nagrana:
    na jakiej plycie nagrywana?
    z jaką predkoscia?
     
  11. ThelGamer

    ThelGamer Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    polecam płyty Verbatim RDL do nagrywania gier na Xboxa co do prędkości zależy na jakom płyte się nagrywa i jakom kto ma stacje DVD
     
  12. Grantone PL

    Grantone PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    Jak używałeś Activate.iso to masz na 100% iX 1.6 bo na 1.61 działają już gry z Wave4 bez problemu. Weź spat**** bioshocka do Wave3 i styknie
     
  13. livingfear

    livingfear Guest

    spaczowanie nic nie da jezeli sie ma ixtreme 1.6 bądź 1.61.
    bo activate iso na tych ixtreme czyta wszystkie wave,
    zarowno nie spaczowane jak i spaczowane.Chyba,że sie chce odpalić gre bez activate iso.Tak jak napisałeś.
     
  14. Mario28

    Mario28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Kolego zgraj jedna z płyt kture ci chodza na kompa za pomocą programu XBC i wżuć ją do WavePatchera i wten sposób się dowiesz w jakiej wave chodzą twoje płyty i z taką nagrywaj.A predkość do nagrywania zalecana x2.4
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Prawdopodobnie gra nagrała się z błędami . Jeśli do Tekkena6 i AC2 używałeś activate.iso to do Bioshocka 2 również musisz jej używać . A sprawdziłeś grę w abgx360 przed nagraniem czy wszystko OK ?
     
  16. koza123

    koza123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mozliwe ze zle nagrana, jutro kupie plyte i nagram jeszcze raz.
     
  17. koza123

    koza123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem jeszcze raz na nowa plyte i to samo :(
     
  18. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przepusc gre (ta co nagrales) przez abgx 1.0.2 i wrzuc tu loga.
    Moze obraz jest zwalony
     
  19. koza123

    koza123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    \\//\\//\\//\\//\\/█\\//\ \ \/ /┌─┐┌─┐┌─┐\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\█▀█\█▀█\█▀█/ /\ \ ─┤├─┐│ │//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ───────────────▀▀▀─▀▀▀─▀▀█──────└─┘└─┘└─┘─v1.0.2───────[http://abgx360.net]────
    ▀▀▀
    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    F:\BioShock.2.PAL.XBOX360-DNL\IMAGE.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "F:\BioShock.2.PAL.XBOX360-DNL\IMAGE.iso"
    Size: 7838695424 bytes (SplitVid 3rd or 4th wave)
    Files in ISO: 585, Folders in ISO: 14
    Total bytes used: 6887441620 (94.37%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: LaunchFrontEndXenon.exe
    Original PE Timestamp: 2009/12/09 07:54:07
    Game Name: BioShock 2
    Developer: 2K Marin
    Publisher: 2K Games
    Genre: First-person Shooter
    No Avatar Awards
    Achievements: 50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = 7691E13A
    XEX Media ID: 6ED21FF9EB7D3FEC07DA037D-4B7650E3

    Region Code: 0x00FF0000
    PAL

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2009/12/10 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2010/01/05 15:24:21
    SS Version: 2 (trusted)
    SS CRC = E3CC56D2 (RawSS = CEB36F6A)
    SS Media ID: 6ED21FF9EB7D3FEC07DA037D-4B7650E3 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2009/12/10 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = DCFCE18D
    DMI Media ID: 6ED21FF9EB7D3FEC07DA037D-4B7650E3 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 05C6C409
    PFI matches known data (4th wave - requires iXtreme v1.51 [Hitachi only],
    v1.6 [using activation disc], v1.61 or later)

    Video partition found
    Video CRC = E2FA3A26 (V0 = E0363F4E, V1 = EAE76B94)
    Video partition does not match known data (could be corrupt or a new wave not
    seen before)

    Stealth status is uncertain

    Starting Verification
    Looking for E3CC56D27691E13A.ini in the online verified database
    There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Attempting to at least verify the game data
    Looking for Xex_7691E13A.ini in the online verified database
    There is no verified rip of Xex CRC 7691E13A in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    Verification failed

    Aborting AutoFix because there is no Xex ini available
    AutoFix Failed, Stealth is still uncertain

    Press any key to exit . . .
     
  20. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A sprawdzanie plyty (to co jedzie od 0 do 100%) przeszlo poprawnie??
    Wyswietla ci sie na koncu
    AnyDVD style corruption was not detected
     
  21. Szejkk

    Szejkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wgrales video moze to by ci pomoglo jak pat****esz i wrzucasz pfi to i video powinenes na 1.5 u mnie tez tak blyo wgralem to i wszystko smigalo chociaz tez niektore gry odpalam active.iso ;) mam taki problem z ta gra tylko inny, nagrywam ja i po chwili wyskakuje blad i przerywa nagrywanie oczywiscie verbatim i 2,4 co to moze byc ?? ;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum