1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grą Serious Sam HD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kulilin, Kwiecień 2, 2011.

  1. kulilin

    kulilin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    ściągnąłem grę, jak w temacie, wypaliłem i podczas próby włączenia pojawia sie biały ekran z napisem xbox360, mam coś takiego pierwszy raz... Trochę czytałem i potrzebuję dysk activate iso? Moja wersja iExtreme, to 1.61, do tej pory wszystkie gry mi działały, sprawdziłem wcześniej grę programem abgx i wykrył mi wave 10th i 11th. Jak sprawdzałem grę, to miałem dość stare video ISOs w StealthFiles, ale po aktualizacji do wave 11th, także pokazuje tak samo, co mam zrobić? Czy z activate iso zadziała? Dzięki za pomoc!

    pozdro!

    poniżej log z abgx:

    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    \\//\\//\\//\\//\\/█\\//\ \ \/ /┌─┐┌─┐┌─┐\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\█▀█\█▀█\█▀█/ /\ \ ─┤├─┐│ │//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ───────────────▀▀▀─▀▀▀─▀▀█──────└─┘└─┘└─┘─v1.0.5───────[http://abgx360.net]────
    ▀▀▀
    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    F:\! xbox gry !\serious sam hd\mvl-sshs.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "F:\! xbox gry !\serious sam hd\mvl-sshs.iso"
    Size: 7838695424 bytes
    Files in ISO: 25, Folders in ISO: 13
    Total bytes used: 1459742430 (20.00%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: CrossTitleCompilation.exe
    Original PE Timestamp: 2011/02/11 10:14:44
    Game Name: Serious Sam HD
    No Avatar Awards
    No Achievements
    XEX CRC = 15D83478
    XEX Media ID: DACFCF0CEFF827205ACBAFCA-12AA7E23

    Region Code: 0x00FF0000
    PAL

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2011/02/11 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2011/02/24 04:38:12
    SS Version: 2 (trusted)
    SS CRC = 9DC9FCB1 (RawSS = 44BFA935)
    SS Media ID: DACFCF0CEFF827205ACBAFCA-12AA7E23 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2011/02/11 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = 60E7C5C1
    DMI Media ID: DACFCF0CEFF827205ACBAFCA-12AA7E23 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = E18BC70B
    PFI matches known data (10th - 11th Wave)

    Video partition found
    Video CRC = BA47FD12 (V0 = DD2BCA74, V1 = DFEFC0BF)
    Video partition matches known data (11th Wave)

    Basic Stealth check passed!

    Starting Verification
    Looking for 9DC9FCB115D83478.ini in the online verified database
    Server file 9DC9FCB115D83478.ini no newer than local file - not retrieving

    Using 9DC9FCB115D83478.ini (339 bytes)
    Video CRC matches
    V0 CRC matches
    V1 CRC matches
    PFI CRC matches
    DMI CRC matches
    SS CRC matches
    Xex CRC matches

    Checking Game CRC... (press Q to cancel)
    Percent Elapsed Estimated Time Average Current Errors Total
    Done Time Time Left Speed Speed Recovered Retries
    100% 6:06 6:06 0:00 19.0 MB/s 22.8 MB/s

    AnyDVD style corruption was not detected
    Game CRC = F1F3FC9E (matches)

    All CRCs match
    Verification was successful!

    Comparing L1 Video on L0 to L1 Video on L1... SplitVid is valid

    Press any key to exit . . .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    albo nowy firmware do napędu czyli LT+ bo czyta wszystko lub przerób grę do innego Wave np 6
     
  4. kulilin

    kulilin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...gdzieś wyczytałem, że jak mam napęd Benq lub LiteOn, to nie przerobię gry za pomocą programu 360 Wave Patcher, działa ponoć na innych napędach, czy to prawda? Pozostaje mi więc tylko wgranie nowego softu LT+, czy jest jeszcze jakiś inny sposób?
     
  5. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Gdzie takie bzdury czytałeś?? Sciągnij 360WavePatcher 2.1.9 i normalnie przerób grę będzie działać w 100%, ale i tak polecam wgranie LT+ reszta na forum też poleci wgranie nowego firmware
     
  6. kulilin

    kulilin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cytuję:
    "!!!INFO!!! Jeśli masz napęd Benq lub LiteOn, nie masz iXtreme LT+ i chcesz grać w nowe gry typu NFS HP, Assasins Creed, Fable 3 to ten program po zmianie WAVE tak nie uruchomi gry - musisz wgrać LT+ lub metoda 3 dashy. Jeśli masz natomiast Samsung lub Hitachi/LG to ten program jest dla Ciebie"
    ...coś takiego znalazłam na temat programu 360 Wave Patcher... Ale mimo wszystko spróbuję...
     
  7. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    teraz mylisz pojęcia i nie doczytałeś informacji te gry które wymieniłeś posiadają AP25 tak jak jeszcze Halo:Reach, MW2, BO
     
  8. kulilin

    kulilin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dziwne, bo w MW2 grałem bez problemów, w Assasins Creed również, tak, jak pisałem wcześniej, do tej pory nagrywałem i grałem, teraz muszę trochę doczytać, bo nie wiedziałem nawet, że jest już wave 11 heh, jestem trochę nie na czasie;)
     
  9. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    bo musisz jeszcze mieć starego dasha jak zrobisz aktualizacje do 12625 to dopiero przestaną Ci działać te gry więc polecam poszukać i poczytać trochę informacji
     
  10. macmac

    macmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Obecnie w kraju żabojadów .....
    Ja również mam 1.61 ( napęd liteon ) Serious Sam HD i Crysis 2 działają tylko po wcześniejszym uzyciu płyty z activate.iso . Co widać zresztą na moim Gamer ID .
     
  11. kulilin

    kulilin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...dziś za pomocą programu 360WavesPatcher zmieniłem grę z wave 11 na wave 6, teraz się uruchamia, ale wyświetla się komunikat, iż aby zagrać w grę musze dokonać aktualizacji konsoli, inaczej gra będzie niemożliwa, o co chodzi? Wolałem nie ryzykować, zanim nie zaczerpnę wiedzy... Ponownie proszę o wyjaśnienie...
     
  12. orzelorzel

    orzelorzel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    setki razy były wałkowane nowe aktualizacje, nie uruchomisz gier z ap25 jak nie masz lt+, aby zagrać w serious sam musisz ściągnąć aktualizację z xbox.com, bo gdy przerabiasz wave aktualizacja z płyty nie ruszy.
     
  13. kulilin

    kulilin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...ok, natomiast jeśli zaktualizuję konsolę, to zagram np. w Serious Sam HD, a czy inne gry mogą przestać działać (te, które teraz działają)? Czytam właśnie na te tematy, ale nie mogę znaleźć konkretnych odpowiedzi, większość spamuje tak, jak ja;)
     
  14. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    W serius sama zagrasz, ale nie zagrasz w cod Bo, cod mw2, assasina najnowszego, nfs hp i halo: reach.
     
  15. kulilin

    kulilin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...jeszcze tylko jedno pytanie, jak już wgram nową aktualizację, to będę mógł wrócić do poprzednich ustawień konsoli?
     
  16. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    To znaczy?
     
  17. kulilin

    kulilin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...teraz np. działają mi pewne gry, gdy zaktualizuję dash, to zagram np. w grę serious sam, a jeśli będę chciał zagrać w inną grę, która przestała działać, to będę mógł wrócić do starych ustawień? Np. MW2 obecnie mi działa, z tego, co piszecie, to przestanie mi działać...
    Ściągnąłem właśnie najnowszy dash 12625, jak mam go zainstalować, skoro zajmuje ponad 100 mb, a ja nie mam dysku twardego w konsoli? :D
     
  18. snejk

    snejk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hello, ja mam inny problem. mianowicie po zainstalowaniu gry zajmuje ona tylko (!) 1.4 GB na dysku i nie odpala się z dysku tylko z płyty (!). po naciśnięciu "Y" nie ma nawet uruchom z dysku tylko poprostu uruchom. czy to... "normalne" w przypadku tej gry? inne gry mi się instalują i odpalają normalnie. po co miałaby być ta instalacja w takim razie?

    proszę o pomoc
     
  19. snejk

    snejk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może ten gość co to wypalał się z łaski swojej wypowie? (sorry za doublepost)
     
  20. snejk

    snejk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a to **** wam w **** skoro nikt tego nawet nie przeczyta :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum