1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grą z dysku

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez spider103, Luty 11, 2009.

  1. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    Witam mam problem zainstalowałem GTA IV na dysk twardy ale jak wyjmę płytę i odpalam gre z dysku to pisze "Włóż płytę z grą" oco to chodzi jak mogę odpalać gry z dysku bez płyt? albo wkładałem płytę odpalałem gre po odpalaniu wyciągam płytę i znów to samo "Włóż płytę z grą". Jak zrobić aby te gry z dysku odpalać? pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. norbiks

    norbiks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Plyta musi byc wlozona do napedu. Xbox360 weryfikuje gre, nie zadziala do poki nie zweryfikuje zainstalowana gre z plytka z gry. Plytki oczywiscie podczas zabawy tez nie wyciagasz.
     
  4. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pomimo, że zrzucisz grę na dysk, płyta z tą grą musi być w napędzie.
    Niestety nie da się siedzieć na fotelu i zmieniać gier na odległość...
     
  5. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    aha czyli jak zainstaluje gre na dysk i odpale ją z dysku to płyta w X360 nie będzie się kręcić tylko z dysku? i tak samo jest jak włożę płyte z zainstalowaną grą i odpale ją z płyty to również będzie z dysku działać? Natomiast jak włoże nie zainstalowaną grę i z płyty puszcze to całyczas będzie pracował napęd mam racje?

    SORRY MOGŁEM TROCHĘ ZAMOTAĆ.POZDRO
     
  6. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
  7. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    a teraz jaśniej (bo sam się zamotałem :) )

    Jak włożę płytę z grą(zainstalowaną na dysku) i kliknę "uruchom grę z napędu"
    To i tak X360 uruchomi sobie ją z dysku twardego?dobrze mówię?pozdrawiam


    PS:czy jest jakaś różnica (jak gra zainstalowana) czy odpale ją z dysku czy z płyty?
     
  8. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    czyli odpalanie (zainstalowanej gry) z dysku lub z płyty to to samo żadnej różnicy nie ma?
     
  9. drakez

    drakez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ~Kraków
    Nie gra zainstalowana na dysku potrzebuje płyty tylko po to żeby nie możliwe było "piracenie" ;) jak gra startuje system sprawdza jaka gra jest w napędzie a potem napęd się zatrzymuje, jak naciśniesz przycisk "eject" to konsola wraca chyba (nie sprawdzałem) do dash'a.

    No i są różnice gry szybciej się ładują :)
     
  10. S3Bols

    S3Bols Guest

    nie zawsze szybciej się ładują ;) ale na pewno jest ciszej.
     
  11. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    obaj nie czytacie uważnie tego co w nawiasie napisałem.

    PYTAŁEM CZY JEST JAKAŚ RÓŻNICA JAK ODPALE (GRĘ ZAINSTALOWANĄ!!! NNA DYSKU) Z DYSKU X360 CZY Z PŁYTY? ROZUMIECIE TERAZ? no i czekam na odpowiedź.pozdro
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie da sie odpalic z plyty jak jest zainstalowana na dysku
     
  13. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    Ale mni chodzi o przycisk "odtwórz grę z płyty" i jak naciskam tą opcję a mam zainstalowaną gre na dysku to obojętnie czy odpale z dysku czy z płyty(opcja odpalania gry z płyty) to zawsze uruchamia się z dysku.Rozumiecie teraz? i moje pytanie czy odpalanie ZAINSTALOWANEJ GRY z płyty lub z dysku to to samo? Już bardziej nie umiem wytłumaczyć mojego problemu.pozdrawiam
     
  14. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    nie ma różnicy, jak masz gre zainstalowaną na hdd to nawet jak odpalisz gre z płyty to i tak będziesz grać z hdd, płyta jest tylko potrzebna do weryfikacji
     
  15. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    Mam pytanie jak mam np zainstalowaną grę na dysku to muszę jeżeli chcę ją uruchomić to muszę wkładać płytkę?
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    fasto przeczytaj ten watek jeszcze raz to sobie samodpowiesz
     
  17. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    niestety tak;)
     
  18. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    aha to głupio trochę
     
  19. szczyl7

    szczyl7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnów
    M$ jest trochę mądzrzejszy niż się wydaj jesli było by tak że nie trzeba wkładać płyty to po kiego grzyba przerabiać konsole
     
Wczytywanie...

Poleć forum