1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grą! :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez EeFo, Kwiecień 1, 2013.

  1. EeFo

    EeFo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Jestem nowy na forum i chciałbym prosić o pomoc.
    Problem polega na tym, że jakiś tydzień temu miałem przerabianą konsolę LT 2.0 od kolegi mam obraz płyty i plik .dvd gry Naruto Ultimate Ninja Storm 3. Grę przerobiłem pod LT 2.0 i nagrałem w ImgBurn'ie z prędkością 2,4. Wszystko dobrze się nagrało, a gdy grę wkładam do konsoli zaczyna przez chwile czytać i wyskakuje mi "otwórz napęd". Myślałem, że gra po prostu się źle nagrała i nagrałem jeszcze 2 razy z różnymi prędkościami 2 i 4. Gry oryginalne mi działają ( sprawdzałem Naruto Ultimate Ninja Storm 2 i wszystko dobrze działa ) a ta którą nagrałem po prostu nie czyta. Sprawdzałem jeszcze po przeróbce grę pod LT 3.0 i krzyczało mi, że płyta brudna lub uszkodzona.
    Do przerobienia gry użyłem programu Xbox Backup Creator i topology for lt2.0. Proszę o pomoc! :(
    --Nagrałem to teraz programem CloneCD i dalej to samo nie czyta mi płyty. Powodem tego może być wersja dasha?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprawdź abgx czy obraz nie jest uszkodzony, jeśli jest dobry to może laser
     
  4. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zawsze przed nagraniem sprawdzaj przez abgx (nawet jeśli wstawka ma screena z abgx), zawsze warto sprawdzić czy obraz się nie uszkodził.
     
  5. EeFo

    EeFo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdziłem tym abgx'em i nie było żadnych błędów.
    Zastanawiam się czy powodem tego może być np źle wgrany flash do napędu?

    ---Nagrałem jeszcze raz i na chwile gra się uruchomiła, tylko wyskoczył mi komunikat, że muszę wgrać aktualizację do tej gry. Gdy wysunąłem płytę napęd znowu zaczął trzeszczeć i znowu pojawił się komunikat otwórz napęd. Czyli to jest coś z napędem nie z grą. Jakieś sugestie co powinienem zrobić?
    Sprawdziłem też jakiego mam dasha - 2.0.8955.0
     
  6. Malan

    Malan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    131
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dobczyce
    Zrobiłbym aktualizację dasha, tylko nie wiem jak jest z tymi dashami co usuwają przeróbkę. Musisz poszperać po forum.
     
  7. EeFo

    EeFo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O przeróbkę się nie martwię, najgorsze jest to, że ta gra wymaga aktualizacji 2.0.15574.0 a ja mam napęd na który jest tylko Lt 2.0
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz starego dasha przy nim nie bylo jeszcze lt+ 2.0. Nie zagrasz wvta gre na tej przerobce co masz...

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. majeros

    majeros Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Płock
    Pisze od kolegi, wgrałem najnowszego dash'a i od nowa dzisiaj wgram flasha Lt 3.0 zobaczę teraz czy gra będzie dobrze działać. Podejrzewam że mam laser zakurzony lub zaczyna padać i niestety będę musiał wymienić. Wszystko się okaże jak wgram :)
     
  10. EeFo

    EeFo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem tego nowego dasha i Lt 3.0 dla napędów Hitachi 78/79. Niby wszystko się dobrze nagrało ale gra sprawdzona agbx 1.0.6 nagrana też bez błędów. A napęd dalej skrzeczy i wyświetla mi się komunikat "otwórz napęd". Soczewkę lasera przeczyściłem, ale nie podkręcałem. Co może być nie tak? Moja nagrywarka (LITE-ON LH-20A1L) a może winą jest laser w konsoli?
     
  11. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Musisz wgrac aktualizację z pena bo ten dash co teraz masz nie obsuguje gier xgd3 (frimware napędu było wgrywane ) no chyba że to już w lt3 jest ale nie zaszkodzi sprawdzić bo i tak jak byś chciał w tą grę grać to i tak będziesz musiał walutalizować . No i po aktualizacji wywali lt3 także będziesz musiał wgrac jeszcze raz lt3 . No i że już nie wspomne że kopie gier lt2 nie będą działać na lt3 będziesz musiał przepuścić przez abgx auto fix level 3 jak będzie wszystko na zielono to nagrywasz . A i nagrywasz kopie 1 na 1 ?
     
  12. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Niech wgra dash przez pendrive z xbox.com sciagnie. Gry skan abgx na ustawieniu auto fix level 3 i nagrac.
     
  13. EeFo

    EeFo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem najnowszego dasha, przeróbkę Lt. 3.0 gre sprawdzilem chyba z 4 razy abgx'em, wszystko jest na zielono. Nagrałem ImgBurn'em na Verbatim'y a napęd i tak nie czyta tego. Napęd strasznie skrzypi jak odczytuje tą płytę. Sprawdziłem też czy mam na 100% przerobiony napęd i sprawdziłem "ACTIVATE ISO" napęd płytę odczytał i tylko włączył mi się biały ekran z jakimiś chińskimi krzaczkami i napisem "proszę włożyć płytę xbox360" czy jakoś tak. Otworzyłem napęd i wyczyściłem soczewkę lasera. Teraz zastanawiam się nad podkręceniem lasera, ale boje się że mogę go za mocno podkręcić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum