1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grą

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kofaniutki_misio, Styczeń 7, 2010.

  1. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Ściągnąłem grę DarkSider. Przeleciałem obraz programem abgx360, pomimo błędów postanowiłem i tak ją nagrać. Dodam ze mam iXtrema 1.6 i niektóre gry odpalałem activator.iso. Wrzuciłem płytę i nie ruszyła. Wiec spróbowałem przez aktywatora i to samo. Wyskoczył błąd tym razem żebym przeczyścił płytkę.

    Czy to wina ze użyłem programu abgx360 i on coś namieszał z obrazem? Spróbować nagrać oryginalnie ściągnięty obraz? Czy może jakaś rada co powinienem zrobić z grą zanim ją nagram...

    log z programu:

    proszę o pomoc... ściągam kolejną grę i nie chciałbym zniszczyć kolejnej płyty.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    masz wave 4.na ixtreme 1.6 nie ruszy
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    ALe jak wrzucił activate.iso i wyskoczyło, żeby przeczyścić płytkę to jest ok... Widocznie płytka jest słabej jakości albo coś nie tak się nagrało
     
  5. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrywałem grę na płycie esperanzy. Nie było błędów przy nagrywaniu. Spróbuję tym razem wypalić inna grę, bez zaglądania jakimkolwiek programem w obraz. Po prostu tak jak się ściągnął i zobaczymy. Chociaż tak na moje oko i doświadczenie to nie wina płyty... hm..

    Dam znać co z tego wyszło. Pozdro i dzięki.

    P.S a da się zmienić WAVE tej gry na niższy? żebym nie musiał używać aktywatora?
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nagrywaj na verbatimach a nie esperanzach (zobaczysz różnicę)

    Da się:

    Dział ISO => PORADNIKI
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Nagraj na Emtec , Verbatim lub jakiś innych dobrych firmowych płytach . Jak nagrywasz wyłącz np. GG , przeglądarkę , antywirusa bo czasem wystarczy mały skok bufora podczas nagrywania aby póżniej podczas gry lub przy próbie uruchomienia wyskoczyły błędy .
     
  8. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    maclogan skok bufora? no przecież właśnie po to jest bufor, żeby nagrywanie odbywało się płynnie przy zmianie odczytu obrazu, właśnie przez inne programy które w tej chwili (nagrywania płyty) korzystają z dysku zmniejszają prędkość odczytu programu nagrywającego. Aczkolwiek... nie zaszkodzi powyłączać zbędne progsy :)

    Ale jak i Ty i #Pablooo88 może macie racje, może warto zainwestować w "dobre" płyty...

    pisałem wcześniej ze dałem tą grę kumplowi z inną wersją przeróbki aby sprawdzić czy u niego działa. Jeszcze tego nie wiem. Ale jak tylko nagram na dobrej płycie grę, lub on da mi odpowiedź na pewno odpisze !!

    P.S a możecie mi powiedzieć co to za błędy w abgx360:


    [​IMG]


    pozdro
     
  9. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
Wczytywanie...

Poleć forum